Turneul de la Roland Garros (ediția din 2022) a rămas sâmbătă fără alte două mari favorite, Paula Badosa (3) și Aryna Sabalenka (7) fiind eliminate. În acest moment, Iga Swiatek este singura reprezentantă din TOP 10 WTA care a mai rămas în competiția pariziană.

Paula BadosaFoto: Foto Olimpik/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Paula Badosa și Aryna Sabalenka, eliminate de la Roland Garros

A treia favorită la Paris, Paula Badosa era condusă cu 6-3 și 2-1 de Veronika Kudermetova (29 WTA) în momentul în care a ales să abandoneze. Iberica a acuzat unele probleme la genunchi și a decis să nu mai forțeze. Badosa a declarat forfait după 62 de minute.

Într-o altă partidă a zilei, Aryna Sabalenka (a șaptea favorită) a cedat în trei seturi împotriva jucătoarei Camila Giorgi (30 WTA), scor 6-4, 1-6, 0-6. Meciul a durat o oră și 44 de minute.

Iga Swiatek, singura reprezentantă din TOP 10 rămasă la Roland Garros 2022

Rând pe rând, marile favorite de la Roland Garros au părăsit competiția, iar după ziua de sâmbătă Grand Slamul parizian a rămas cu o singură reprezentantă din TOP 10 WTA: Iga Swiatek.

Au fost eliminate: Barbora Krejcikova (2), Paula Badosa (3), Maria Sakkari (4), Anett Kontaveit (5), Ons Jabeur (6), Aryna Sabalenka (7), Karolina Pliskova (8), Danielle Collins (9) și Garbine Muguruza (10).