​Campioană la Grand Slamul de la Paris la ediția din 2021, Barbora Krejcikova a fost eliminată de la Roland Garros încă din runda inaugurală. Locul 2 în ierarhia mondială, sportiva din Cehia a pierdut surprinzător împotriva franțuzoaicei Diane Parry (97 WTA).

Barbora KrejcikovaFoto: Thibault Camus / AP - The Associated Press / Profimedia

Krejcikova a început foarte bine meciul și a câștigat categoric primul set (6-1), dar a cedat inițiativa și sportiva în vârstă de 19 ani a obținut victoria după două ore și opt minute de joc (6-2, 6-3).

De știut:

  • În runda următoare, Parry (fost număr 1 la junioare) o va întâlni pe Camila Osorio (66 WTA), după ce jucătoarea din Columbia a trecut de Harmony Tan (Franța, 106 WTA), scor 6-4, 6-3.
  • În urma înfrângerii suferite luni, Barbora Krejcikova pierde punctele obținute anul trecut și se află pe locul 12 în clasamentul WTA Live.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.