Bianca Andreescu a acceptat un wildcard din partea organizatorilor și va participa la turneul de la Stuttgart, primul din acest sezon pentru canadianca de origine română. Competiția de categorie „WTA 500” se va juca pe zgură indoor și va începe pe 18 aprilie.

Bianca AndreescuFoto: AELTC/Simon Bruty / AFP / Profimedia

Campioană la US Open 2019, Bianca nu a mai jucat la niciun turneu după Indian Wells 2021. Andreescu a anunțat înainte de 2022 că va amâna startul sezonului pentru a se recupera după un an epuizant din punct de vedere emoțional.

„Vreau să îmi ofer timp suplimentar să mă recuperez, să mă resetez și să încerc să revin. Să continui să inspir făcând muncă de calitate, dând înapoi și lucrând cu mine. Pentru că, dacă fac asta, o să mă întorc mai puternică decât oricând.

Prin urmare, nu voi începe sezonul în Australia anul acesta, îmi voi oferi ceva timp suplimentar pentru a reflecta, a mă antrena și a fi pregătită pentru viitorul sezon de tenis 2022”, a explicat Andreescu în decembrie.

Aflată acum pe locul 119 în ierarhia mondială, jucătoarea în vârstă de 21 de ani va juca pentru prima oară în carieră la turneul de la Stuttgart.

La competiția din Germania vor participa în premieră și Iga Swiatek (noua lideră mondială), Emma Răducanu și Coco Gauff.

Ultima campioană de la Stuttgart este Ashleigh Barty (retrasă între timp din tenis), australianca trecând în finală de Aryna Sabalenka. Competiția de categorie „WTA 500” are premii totale în valoare de $703.580.