Austriacul Dominic Thiem și italianul Matteo Berrettini au anunțat joi că s-au retras de la turneul ATP Masters de la Monte Carlos, care va avea loc săptămâna viitoare.

Dominic ThiemFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dominic Thiem, abia revenit pe teren, ia din nou pauză

Thiem, campion la US Open 2020, a luat această decizie din cauza Covid-19. Jucătorul în vârstă de 28 de ani, care a mai jucat două finale la Roland Garros și una la Australian Open, a contractat virusul săptămâna trecută, la competiția din Marbella.

Thiem a precizat joi, într-o postare pe rețelele de socializare, că a fost testat negativ și că va fi supus unui control medical pentru a determina când va reveni pe teren.

Dominic, care a jucat la Marbella primul său meci după o pauză de nouă luni (a revenit după o accidentare la încheietura mâinii), a fost învins în două seturi de argentinianul Pedro Cachin.

Matteo Berrettini ratează trei turnee importante

Matteo Berrettini nu va participa la trei turnee importante ale sezonului de zgură, Mastersurile de la Monte Carlo, Madrid şi Roma, informează AFP.

Aflat pe locul 6 în ierarhia mondială, italianul nu a jucat nici la turneul de la Miami, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la mâna dreaptă.

„Urmând sfaturile experţilor medicali, echipa mea şi cu mine am decis să nu forţăm termenele limită de recuperare. Să nu particip la aceste evenimente, în special la turneul de la Roma, a fost o decizie extrem de dificilă, dar pe care o consider corectă pentru a putea reveni la cel mai bun nivel”, a scris Berrettini pe Instagram.

Italianul în vârstă de 25 de ani a suferit la 29 martie „o mică operaţie” pentru „a garanta o recuperare rapidă şi completă” a mâinii drepte.

El speră să fie apt de joc la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, programat între 22 mai şi 5 iunie.