Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunţat, marţi, că discută cu guvernul britanic condiţiile de participare a jucătorilor din Rusia şi Belarus la al treilea Grand Slam al anului (27 iunie - 10 iulie), informează Reuters.

WimbledonFoto: wimbledon.com

O decizie în acests sens va fi luată la mijlocul lunii mai, înainte de termenul limită de înscriere la competiția londoneză.

La 1 martie, jucătorilor din aceste două ţări li s-a permis să evolueze în turneele din circuitele ATP şi WTA, dar nu sub numele şi steagul statelor lor, după invadarea Ucrainei de către Rusia, susţinută de aliatul său Belarus. Însă în Cupa Davis şi Cupa Billie Jean King, echipele din Rusia şi Belarus au fost interzise.

„Am luat notă de directivele guvernului Regatului Unit cu privire la participarea persoanelor ruse şi belaruse în calitate neutră la evenimentele sportive din Marea Britanie. Aceasta rămâne o problemă complexă şi dificilă şi continuăm să ne angajăm în discuţii cu guvernul Regatului Unit, cu federaţia de tenis şi cu forurile internaţionale de conducere a tenisului.

Ne aşteptăm să anunţăm o decizie cu privire la Wimbledon înainte de termenul limită de înscriere, de la jumătatea lunii mai”, a arătat All England Club, organizatorul Grand Slamului, într-un comunicat.

Nigel Huddleston, ministrul britanic al Sportului, a declarat, luna trecută, că nu s-ar simţi confortabil cu un „sportiv rus care arborează steagul Rusiei”, atunci când va câştiga turneul de la Wimbledon, la Londra. El a adăugat că Daniil Medvedev, campionul de la US Open, ar putea fi nevoit să ofere asigurări că nu îl sprijină pe preşedintele rus Vladimir Putin dacă vrea să participe.