Plecată săptămâna trecută de la Odesa, după izbucnirea războiului, Dayana Yastremska s-a calificat în optimi la WTA Lyon după ce a învins-o pe Ana Bogdan. După meci, jucătoarea din Ucraina a afirmat, cu lacrimi în ochi, că inima ei este acasă, alături de compatrioţii ei care lupta împotriva invadatorilor ruşi.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Îmi tremură mâinile. Cu siguranţă îmi voi aminti acest meci. Tocmai am venit dintr-o ţară în care este război şi în care este familia mea. A fost foarte greu din punct de vedere emoţional.

Aş vrea să fiu acum acasă, acolo, în ţara mea, dar tatăl meu a insistat să vin aici şi îi mulţumesc directorului turneului pentru wildcard, a însemnat mult pentru mine. Vreau să spun că sunt fericită că am câştigat pentru ţara mea, sunt şi tristă în acelaşi timp, dar mulţumesc publicului pentru susţinere. Este uimitor câte mesaje de susţinere am primit, vă mulţumesc.

Este foarte dificil, inima mea este acasă şi mintea mea luptă aici. Este foarte greu să-mi găsesc concentrarea şi echilibrul. Această victorie este nimic comparativ cu ceea ce se întâmplă în ţara mea, dar mă bucur că am putut lupta în seara asta pentru ţara mea. Sunt foarte mândră de ucraineni, sunt eroi cu adevărat şi sper că totul se va termina curând" - Dayana Yastremska, la interviul de pe teren.

Ana Bogdan (97 WTA) a fost învinsă marți de Dayana Yastremska (140 WTA), scor 3-6, 7-6(7), 7-6(7), în primul tur al turneului de categorie "WTA 250" de la Lyon.

Dayana Yastremska şi sora ei, care au trecut vineri prin România, au ajuns sâmbătă în Franţa. Ana Bogdan a fost una dintre jucătoarele care au reacționat în momentul în care sportiva din Ucraina a anunțat că este nevoită să își părăsească țara: "Ai grijă de tine! Fie ca Dumnezeu să te protejeze pe tine și pe familia ta!".

Open 6ème Sens Métropole de Lyon se dispută în perioada 28 februarie - 6 martie, pe hard, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $239,477.

Competiția, care se află la a treia ediție, a fost câștigată până acum de Sofia Kenin și Clara Tauson. În 2020, Laura Paar s-a impus în proba de dublu (alături de Julia Lohoff).