Emma Răducanu a declarat că nu se mai simte în siguranță în propria casă după ce un hărțuitor a vizitat-o de trei ori și a furat pantoful tatălui ei ca "suvenir", scrie Daily Mail.

Emma RaducanuFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Instanța a aflat că Amrit Magar (35 ani, căsătorit, fost curier al firmei Amazon) a vizitat prima dată casa familiei Răducanu din sud-estul Londrei pe 23 noiembrie.

Când a ajuns la ușă cu un buchet de flori și un bilet, a fost confruntat de părinții Emmei, dar a spus că era un șofer de curierat care aducea cadouri de la altcineva. Pe bilet scria "nimic de spus, dar meriți dragoste" și era semnat de Magar, care a adăugat și numele soției sale Bina și al câinelui lor Logan.

Cu a doua ocazie, pe 2 decembrie, Magar a lăsat un plic roșu în cutia poștală care conținea o "hartă" desenată de mână care arăta distanța parcursă de la locuința sa din Edgware până la adresa familiei Răducanu. Pe un bilet scria: "23 de mile (37 de kilometri) parcurse pe jos pentru tine".

Două zile mai târziu, Magar a vizitat din nou proprietatea, înarmat cu instalații de Crăciun. După ce a împodobit un copac din grădina din fața casei, el a lăsat decorațiunile rămase și bateriile de rezervă în cutia poștală, înainte de a-și da seama că ușa de la verandă era deschisă. Apoi a furat unul dintre pantofii de sport care aparținea tatălui Emmei.

Într-o declarație, Ian Răducanu a spus: "Am primit o notificare pe telefon de la sonerie. Aceasta spunea că cineva se afla în fața casei. Am ieșit afară și am putut vedea un bărbat care stătea pe trotuar. A început să fugă".

Ian Răducanu l-a urmărit apoi pe Magar până la o stație de autobuz din apropiere, unde a sunat la poliție.

Când a fost arestat, Magar a fost găsit cu pantoful în geantă și i-a informat pe polițiști că .

Magar a fost găsit vinovat joi (27 ianuarie), la Tribunalul Bromley Magistrates' Court, de hărțuire. El va fi condamnat luna viitoare.

Emma Răducanu: Nu mă simt în siguranță în propria mea casă. Vreau să mă mut

Într-o declarație citită ieri în fața instanței, Emma Răducanu a spus că este îngrijorată în momentul în care iese singură în oraș.

Vorbind cu autoritățile prin telefon luna trecută, în timp ce se afla la Melbourne, pregătindu-se pentru Australian Open, Emma Răducanu a declarat: "De când s-au întâmplat toate acestea, m-am simțit înfiorată. Mă simt foarte temătoare dacă ies în oraș, mai ales dacă sunt singură. Din această cauză simt că mi s-a luat libertatea. Mă uit mereu peste umăr. Mă simt la limită și sunt îngrijorată că acest lucru s-ar putea întâmpla din nou. Nu mă simt în siguranță în propria mea casă, unde ar trebui să mă simt cel mai în siguranță".

Campioana de la US Open, care s-a declarat îngrijorată "de stresul provocat de faptul că publicul știe că am un hărțuitor", a adăugat: "Vreau să mă mut într-o casă nouă, cu o securitate mai bună, pentru că mă tem că s-ar putea întoarce, deoarece știe unde este casa mea".

Magar a spus că îi era acum că știa că a supărat-o pe sportivă. Găsindu-l vinovat, judecătorul districtual Sushil Kumar a declarat: "Incapacitatea sa de a explica cum de nu a crezut că este vorba de hărțuire este de neînchipuit".

Magar a fost eliberat pe cauțiune pe baza faptului că nu ia legătura cu Emma Răducanu și cu părinții ei și nu vizitează strada pe care locuiesc. Emma a fost contactată pentru comentarii.