Nu a mai jucat de la începutul lunii august, iar revenirea în circuit este așteptată cu mare interes de fanii săi. Rafael Nadal le-a făcut o promisiune celor care-l susțin, ibericul afirmând printre altele că este nerăbdător să lupte din nou pentru trofee.

Rafael NadalFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Aflat în prezent pe locul șase în ierarhia ATP, Nadal va reveni pe teren vineri, la Mubadala World Tennis Championship de la Abu Dhabi (turneu demonstrativ).

Rafa îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre Andy Murray și Daniel Evans.

Nadal nu a mai disputat un meci de la Washington, din luna august a acestui an, atunci când era eliminat de Lloyd Harris.

În vârstă de 35 de ani, Rafa le-a promis fanilor săi că dacă va fi sănătos va ajunge să lupte din nou pentru trofee.

''Sunt super fericit să revin. Nu este vorba de durere. Am avut multe dureri în cariera mea, aproape tot timpul, este vorba mai mult de a putea gestiona durerea şi de a evolua bine. Am nevoie de competiţie.

Evident mă simt mai bine, altfel nu aş fi aici. Ştiu că revenirea nu va fi uşoară. Nu am mari aşteptări acum.

Mă bucur să fiu aici, să joc din nou în faţa publicului, să simt că joc din nou contra marilor jucători şi să mă bucur de asta.

A fost o perioadă foarte dificilă pentru mine, să fiu sincer, aşa că doar prezenţa mea aici este o veste mare pentru mine" - Rafael Nadal, într-o conferinţă de presă la Abu Dhabi, citat de Agerpres.

În vârstă de 35 de ani, Nadal a avut mari bătăi de cap cu o accidentare suferită la piciorul stâng.

"Sper că piciorul va fi din ce în ce mai bine şi voi ajunge din nou la nivelul pe care îl doresc. Dacă pot juca fără limitări atunci voi lupta din nou pentru tot, ăsta e scopul.

Din experienţa mea ştiu că lucrurile se schimbă foarte rapid. Ceea ce azi pare imposibil sau aproape imposibil, nimeni nu poate şti ce va fi peste o lună.

Dacă lucrurile merg bine, voi juca doar un turneu înainte de Australian Open şi aceste două partide de aici.

Dacă sunt sănătos, am încă flacăra interioară de a continua şi de a lupta pentru obiectivele mele'', a conchis Rafael Nadal.

În acest sezon, din cauza problemelor medicale Nadal a ratat, printre altele, participarea la Wimbledon, Jocurile Olimpice de la Tokyo, US Open, Paris Masters și eventual Turneul Campionilor.