Marius Copil (274 ATP) a adus cel de-al doilea punct al României în meciul de Cupa Davis cu Peru (2-0 la general), duel care are lor în BT Arena din Cluj-Napoca.

Marius CopilFoto: Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Jucătorul nostru a trecut în două seturi, scor 7-5, 6-2, de Conner Huertas del Pino (654 ATP). Partida a durat o oră și 14 minute.

În urma acestui succes, România conduce cu 2-0 în meciul cu Peru și mai are nevoie de un singur punct pentru a câștiga duelul (Nicolae Frunză a adus primul succes al tricolorilor).

Ziua de duminică va debuta la 11:30 cu meciul de dublu, dintre perechea Marius Copil/Horia Tecău şi cuplul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino.

Dacă Tecău e numărul 17 la dublu în lume, Sergio Galdos se află pe 143, iar Arklon Huertas del Pino pe 939.

În al treilea meci de simplu se vor înfrunta Marius Copil şi Nicolas Alvarez, iar ultimul este programat între Nicolae Frunză şi Conner Huertas del Pino, în ambele cazuri dueluri în premieră.

De știut:

  • România vs Peru contează pentru Grupa Mondială I - Knockout, iar echipa care va triumfa va juca anul viitor în calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naţionale din lume.