România are 1-0 în meciul cu Peru din barajul pentru calificările la faza finală a Cupei Davis. Nicolae Frunză (626 ATP) a adus primul punct după ce l-a învins pe Nicolas Alvarez (locul 392 în ierarhia mondială).

Nicolae FrunzaFoto: STREETER LECKA / Getty images / Profimedia

A fost 6-2, 6-4 pentru Frunză, la capătul unui meci care a durat o oră și 16 minute.

"Este o victorie foarte specială. De mult timp îmi doream să aduc un punct României. Horia (n.r. Tecău) este un idol pentru noi, sperăm să-i călcăm pe urme.

Am intrat foarte motivat pe teren. Am reuşit să mă ţin de planul de joc până la final. Mă bucur că a funcţionat" - Nicolae Frunză la Digisport.

Al doilea meci de simplu al zilei de sâmbătă va fi cel dintre Marius Copil (275 ATP la simplu şi 479 la dublu) şi Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 la dublu).

Ziua de duminică va debuta la 11:30 cu meciul de dublu, dintre perechea Marius Copil/Horia Tecău şi cuplul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino.

Dacă Tecău e numărul 17 la dublu în lume, Sergio Galdos se află pe 143, iar Arklon Huertas del Pino pe 939.

În al treilea meci de simplu se vor înfrunta Marius Copil şi Nicolas Alvarez, iar ultimul este programat între Nicolae Frunză şi Conner Huertas del Pino, în ambele cazuri dueluri în premieră.

De știut:

  • România vs Peru contează pentru Grupa Mondială I - Knockout, iar echipa care va triumfa va juca anul viitor în calificările Cupei Davis pentru un loc la turneul final, printre cele mai bune 16 naţionale din lume.