La Transylvania Open, tânăra jucătoare britanică Emma Răducanu a suferit o nouă înfrângere. Martei Kostyuk i-au trebuit numai 58 de minute ca s-o învingă pe campioana de la Flushing Meadows. Emma a avut mari dificultăți la serviciu, comițând și șapte duble greșeli, din care patru au venit la mingi de break, scrie Tennis World USA.

Emma RaducanuFoto: David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Răducanu a mai încheiat meciul și cu 40 de erori neforțate. Numerele nu sunt de campioană la US Open.

Emma este încă prea imatură pentru a fi catalogată drept o jucătoare bună sau nu și, de bine, de rău, câștigarea US Open 2021 nu poate fi încă folosită drept comparație.

OK, Maria Sharapova a câștigat la Wimbledon când avea 17 ani, dar asta e o altă poveste: Mașa era deja făcută din oțel.

Victoria la New York după runda a patra la Wimbledon i se poate urca oricui la cap. Nu doar unei fete de 18 ani. Nu doar atât: Emma este tânără, promițătoare și foarte frumoasă.

Sponsorii s-au și repezit la ea ca vulturii și poate că i-au distras gândurile de la teren?

Mai are și pașaport britanic (deși cu tată român și mamă chinezoaică), așa că mediile de informare din Regatul Unit o vor lăuda când câștigă și o vor arunca în uitare când nu va mai aduce titluri în curtea Majestății Sale.

Sunt atât de multe pentru o fată tânără, încât trebuie să fi trăit emoții de nedescris în doar câteva luni.

Emma Raducanu are totul sau nimic pentru a ajunge star

Evident că a venit și nota de plată. Mulțumită unui wildcard, a jucat la Indian Wells WTA 1000, care a avut loc în mod excepțional în octombrie din cauza pandemiei.

Obținând și acces direct în turul al doilea, Răducanu nu a făcut senzație, fiind învinsă surprinzător de belarusa Aliaksandra Sasnovich cu 2-6 4-6.

Imediat după aceea, jucătoarea și-a surprins iar apropiații, anunțând despărțirea de antrenor și dorința de a o lua de la capăt.

O decizie pe care mulți au considerat-o ca neînțeleaptă și pripită. Două săptămâni mai târziu, la Cluj Napoca, a trebuit să se chinuie ca s-o depășească pe Polona Hercog.

În runda a doua a învins-o pe Ana Bogdan 6-3 6-4 și a ajuns în sferturi de finală.

Acolo a survenit înfrângerea în fața Martei Kostyuk, jucătoare de aceeași vârstă, care i-a lăsat doar trei gameuri.

Efervescența de la Flushing Meadows și Met Gala a cam amețit-o pe tânăra britanică.

Trebuie acum să revină pe pământ, dacă nu vrea să aibă soarta altor jucătoare (ca Eugenie Bouchard, de exemplu), care sunt acum mai faimoase pentru viața din afara terenurilor de tenis decât pentru rezultate.

Câștigarea unui Grand Slam nu poate fi o coincidență: Emma are tot ce-i trebuie unei mari campioane.

Carisma a fost absorbită de Serena Williams de la toate celelalte jucătoare din circuitul WTA, așa că n-o vom căuta acum la Răducanu, dar perseverența și puterea mentală pot face diferența.