A trecut cu bine peste zilele interminabile din izolare, iar acum este alături de familie. Darren Cahill a revenit pe terenul de tenis după despărțirea de Simona Halep, antrenorul australian postând pe Instagram o fotografie în care apare alături de noua sa elevă.

Darren CahillFoto: Gruppo Editoriale LiveMedia / Alamy / Alamy / Profimedia

Ajuns acasă după o perioadă îndelungată, Cahill a revenit în forță pe terenul de tenis, iar elevă îi este Tahlia, fiica sa.

Australianul are doi copii: Tahlia (17 ani) și Benjamin (20), iar amândoi joacă tenis. De altfel, în presa internațională s-a tot scris că Darren vrea să-și îndrepte atenția mai mult către familie, cu atât mai mult cu cât ambii copii joacă tenis și se află la vârsta la care au mare nevoie de sfaturile sale.

Simona Halep a reacționat imediat la respectiva postare, fosta lideră WTA trimițând un emoticon care reprezintă o inimă (simonahalep ❤️)

Simona Halep și Darren Cahill, șase ani împreună în circuitul WTA

Simona și Darren au început colaborarea în 2015, cei doi ajungând să lucreze inițial împreună datorită programului Adidas pentru dezvoltarea tinerilor jucători.

Halep și Cahill au lucrat în perioada 2015-2018, iar Simona a reușit să câștige turneul de la Roland Garros (2018) și să ajungă pe locul 1 în ierarhia WTA.

Prima despărțirea avut loc la finalul lui 2018, atunci când Darren a spus că are nevoie de mai mult timp pentru familia sa.

Pe 12 septembrie 2019, Simona anunța revenirea australianului în echipa sa. În vara acelui an, sportiva noastră cucerise titlul la Wimbledon alături de Daniel Dobre, dar și cu ajutorul sfaturilor venite de la analistul sportiv Darren Cahill (ESPN).

Colaborarea celor doi a continuat în 2020, un an în care însă s-a jucat puțin tenis din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, Simona nu a participat nici la US Open.

Sezonul în curs a fost unul dificil pentru Halep: s-a accidentat la Roma, iar apoi a ratat practic cea mai importantă parte a sezonului: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Darren Cahill, unul dintre cei mai respectați antrenori din circuit

Darren Cahill este un nume foarte important în circuitul mondial al tenisului profesionist.

Australianul a reușit să-l facă pe Lleyton Hewitt cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar pe Andre Agassi cel mai bătrân.

A cucerit de-a lungul carierei alături de elevii săi următoarele titluri de Grand Slam: US Open 2001 (cu Lleyton Hewitt), Australian Open 2003 (cu Andre Agassi), Roland Garros 2018 (cu Simona Halep) și Wimbledon 2019 (cu Simona Halep, a sfătuit-o și a participat la realizarea tacticii).