​A fost de la început împotriva vaccinării, iar acum ia în calcul chiar și varianta de a nu participa la Australian Open. Novak Djokovic a discutat cu jurnaliștii de la Blic despre finalul de an, liderul mondial precizând unde va mai putea fi văzut jucând în 2021.

Novak DjokovicFoto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Liderul ierarhiei mondiale nu a mai jucat la vreun turneu după înfrângerea dureroasă din finala de la US Open (pierdută în trei seturi, scor 4-6, 4-6, 4-6 în fața lui Daniil Medvedev), iar acum a făcut lumină în ceea ce privește finalul sezonului.

Astfel, Nole va mai juca în acest an la Mastersul de la Paris (Bercy), la Turneul Campionilor de la Torino (va fi prima ediție găzduită de Italia) și Cupa Davis.

Sârbul a precizat că s-a antrenat în sala de forță în toată această perioadă (de după US Open) și că de-abia în aceste zile a început să lovească și mingea.

Va sta la Belgrad cu familia

Djokerul va mai sta la Belgrad câteva zile (până la finalul săptămânii), copiii mergând la școală. De asemenea, Nole vrea să sărbătorească ziua de naștere a lui Ștefan (fiul său) în capitala Serbiei alături de toată familia.

"Momentan, cu siguranță voi fi la Belgrad până la sfârșitul săptămânii, pentru că eu și copiii mei mergem la școală aici, iar ziua de naștere a lui Ștefan este în câteva zile, așa că o vom sărbători aici cu toată familia" - Novak Djokovic.

Djokovic încă nu știe dacă va juca la Australian Open

Întrebat dacă va participa la primul Grand Slam al anului, liderul mondial nu a putut oferi un răpuns clar. Djokovic nu a spus dacă este sau nu vaccinat împotriva Covid-19 și nici dacă își va apăra titlul cucerit în urmă cu un an la Melbourne.

"Urmăresc situația din Australia și înțeleg că decizia finală a autorităților și a Tennis Australia va veni în două săptămâni.

Nu cred însă că vor fi schimbări majore la nivel de condiții, urmând să existe o mulțime de restricții.

De la managerul meu am auzit că vor să îmbunătățească condițiile pentru toți, atât pentru vaccinați, cât și pentru nevaccinați.

Nu voi dezvălui dacă m-am vaccinat sau nu. Nu știu dacă merg în Australia, nu știu ce se întâmplă. În prezent, situația nu este deloc una grozavă bună" - Novak Djokovic, pentru Blic.

Cu 20 de titluri de Grand Slam la activ, Novak Djokovic împarte recordul cu Roger Federer și Rafael Nadal. Totalul competițiilor câștigate de cei trei sportivi se ridică la 276, un număr care atestă modul în care au dominat lumea tenisului masculin în ultimele două decenii.

Lovitură pentru Novak Djokovic: Ce se va întâmpla cu sportivii nevaccinați care vor să participe la Australian Open