Simona Halep a avut probleme cu Marta Kostyuk (58 WTA) doar în primul set, scor 7-6(2), unul în care a avut nevoie să-i ia pulsul adversarei (manșa a durat o oră). Experiența superioară și-a spus cuvântul, iar sportiva noastră a obținut calificarea după un meci de o oră și 32 de minute. Halep este în turul trei de la Indian Wells, unde va juca Aliaksandra Sasnovich, ce a învins-o pe Emma Răducanu.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep și mingea de meci:

De știut:

  • În turul trei, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Emma Răducanu (Marea Britanie - 22 WTA şi cap de serie numărul 17) și Aliaksandra Sasnovich (Belarus - 100 WTA).
  • Pentru calificarea în turul trei, Halep va primi 51.895 de dolari şi 65 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • La ultima ediție a turneului (din 2019), Simona a fost eliminată în optimi de Marketa Vondrousova. În 2015, Simona Halep a câştigat trofeul în deşertul californian.

Indian Wells: Sorana Cîrstea, victorie entuziasmantă cu Misaki Doi - Adversară dificilă în turul al doilea

Desfășurarea meciului dintre Simona Halep și Marta Kostyuk, scor 7-6(2), 6-1, din turul doi de la Indian Wells

6:1 Marta salvează două mingi de meci, dar nu poate face mai mult. Simona se impune în acest game, iar setul i-a revenit de-o manieră categorică (6-1). Halep este în turul trei la Indian Wells, acolo unde ar putea să o întâlnească pe Emma Răducanu.

5:1 Simona este dominantă: forehandul dictează ritmul, iar breakul vine fără mari emoții. Se face 5-1, iar Halep este la un game distanță de câștigarea partidei.

4:1 Simona simte pericolul și nu o lasă pe Marta să prindă curaj. Câștigă gameul de serviciu, iar avantajul de trei gameuri se reface: 4-1.

3:1 De la 0-30, Simona face trei erori neforțate. Ce păcat! Încă o greșeală, iar Halep cedează un game în care i-a oferit adversarei atâtea cadouri...

3:0 Simona atinge apogeul agresivității: face pasul în teren, trimite violent cu forehandul, iar gameul este al ei. Halep conduce cu 3-0, iar acum presiunea este pe serviciul Martei.

2:0 Simona încearcă să o trimită pe Marta cât mai departe de baseline, reușește, iar jocul curge în favoarea ei. Minge de break, dar pe un retur scurt Kostyuk revine și egalează. Până la urmă, Simona își impune jocul, iar gameul îi revine. Halep se desprinde la 2-0.

1:0 Se joacă la un nivel ridicat, iar Marta rupe ritmul și câștigă punctul cu o scurtă. Simona atacă, conduce punctele, dar totuși nu sunt lovituri decisive (destul de departe de linii). Halep câștigă gameul de serviciu, nu fără emoții, însă important este că ea conduce acum cu 1-0.

7:6(2) Prima minge în care Simona este ajutată de banda fileului (2-1 în favoarea sa). Halep strânge pumnul după un punct câștigat (are 3-1). O dreaptă înversă a Simonei își găsește ținta, este 4-1 pentru Halep. Jucătoarea noastră este de neoprit în aceste momente, se schimbă terenurile la 5-1 în favoarea ei. As al jucătoarei din Ucraina, este 6-2. Simona trimite în sfârșit un contre-pied inspirat, iar tiebreakul îi revine cu 7-2.

6:6 Simona nu arată slăbiciuni într-un moment important (game câștigat la zero), iar setul se va decide în tiebreak.

5:6 Simona comite unele erori, se enervează din nou, iar Marta apoi profită și de un serviciu foarte bun: 40-0. As, game la zero, iar Kostyuk trece din nou în avantaj (6-5).

5:5 Simona conduce punctele, dar nu este atât de agresivă pe cât și-ar dori. Are o marjă importantă în execuții, iar Marta se apără foarte bine. Din fericire, Marta ratează o dreaptă inversă simplă, iar scorul devine 5-5.

4:5 Nici banda fileului nu o ajută pe Simona, dă unele semne de nervozitate. Între timp, Marta se impune la zero în gameul de serviciu și conduce cu 5-4. Presiunea se mută acum pe serviciul Simonei.

4:4 Simona nu prea a simțit astăzi loviturile pe contre-pied. A oferit practic șansa adversarei să se ducă la 30-0 contra serviciului. Cum numai ea știe, Halep întoarce soarta acestui game și egalează la 4.

3:4 Simona face unele cadouri, este neinspirată și de lângă fileu. Din păcate, gameul este unul în care Halep putea face mult mai mult. Marta trece din nou în avantaj pe tabelă.

3:3 Simona este mai puternică pe un duel de backhanduri în cross. Halep înalță mingea și o incomodează pe adversară (40-15). Marta se apără incredibil, iar Simona face pasul la fileu și închide gameul la timp: 3-3.

2:3 Din păcate, Simona ratează o minge de break cu o dreaptă inversă, ce șansă a avut! Încă o posibilitate de rebreak, după un retur agresiv al Simonei. Halep face rebreakul, este 3-2 pentru Kostyuk, iar Simona urmează la serviciu.

Kostyuk se apără incredibil, parcă o vedem pe teren pe compatrioata Elina Svitolina.

1:3 Marta începe bine gameul, este agresivă de la retur, pune presiune, iar tabela îi surâde (0-30). Simona câștigă trei puncte la rând, dar nu închide gameul: o ratare cu dreapta inside-in. Kostyuk face pasul la fileu și câștigă punctul cu o scurtă fantastică. Halep face pasul în teren și salvează mingea de break. A patra minge de break de la începutul partidei este fructificată de Marta: ea conduce acum cu 3-1 în primul set.

1:2 Marta reușește să rupă ritmul cu un slice de forehand (mai puțin consistent precum cel al Monicăi Niculescu), dar tot incomod. Este un game la zero câștigat de sportiva din Ucraina.

1:1 Simona joacă puțin mai scurt, iar Marta nu o iartă. Se joacă mult pe centrul terenului, niciuna nu vrea să îi ofere adversarei ocazia să deschidă terenul. Kostyuk profită de un serviciu mai scurt, multă agresivite la retur pentru jucătoare din Ucraina.

Marta simte bine mingea, trimite o scurtă perfectă, apare mingea de break.

În schimburile lungi, Simona își pierde răbdarea și rateaza în lungul de linie. A doua șansă de break. Dreaptă inside-in, iar Halep salvează și această minge de break.

Gameul este unul interminabil, la fel ca și primul. Mult echilibru în acest debut de partidă. După ceva muncă, Simona își câștigă gameul de serviciu, este 1-1.

0:1 Un prim game foarte echilibrat, începutul de meci este unul lansat pentru ambele sportive. Dueluri intense de pe linia de fund, risipă mare de energie încă din startul partidei. După multe egalități, Marta profita și închide un game în care Simona a avut șansele ei.

Iga Swiatek a câștigat duelul cu Petra Martic 6-1, 6-3, iar pe arena centrală va urma meciul dintre Simona Halep și Marta Kostyuk.

Simona Halep și Emma Răducanu s-ar putea întâlni în turul al treilea de la Indian Wells dacă vor reuși să treacă de Marta Kostyuk, respectiv Aliaksandra Sanovich.

Simona Halep, traseul virtual de la Indian Wells 2021

Simona Halep va începe ediția din 2021 de la Indian Wells cu un meci cu Marta Kostyuk. Dacă va obține calificarea în turul al treilea, atunci pentru sportiva noastră sunt șanse mari să vină un meci de gală, așteptat de toată lumea: confruntarea cu Emma Răducanu.

Turul I - Liber

Turul II: Marta Kostyuk

Turul III - Emma Răducanu

Optimi: Petra Kvitova / Victoria Azarenka

Sferturi - Elina Svitolina / Jessica Pegula / Elise Mertens

Semifinale: Iga Swiatek / Belinda Bencic / Anastasia Pavlychenkova / Elena Rybakina / Leylah Fernandez

Finală - Karolina Pliskova / Garbine Muguruza / Maria Sakkari / Bianca Andreescu / Barbora Krejcikova / Ons Jabeur / Angelique Kerber / Cori Gauff

BNP Paribas Open, turneu de categorie "WTA 1000", are loc pe "hard" între 6-17 octombrie la Indian Wells (California) și este dotat cu premii în valoare de 8.761.725 de dolari.

Cine este Marta Kostyuk, adversara Simonei Halep din turul doi de la Indian Wells - A eliminat o dublă campioană de Grand Slam în acest an