Simona Halep a declarat, joi dimineaţa, înaintea plecării spre Canada, acolo unde va participa la turneul de la Montreal, că este recuperată după ruptura musculară, precizând că ultima perioadă, în care a fost nevoită să se retragă de la Roland Garros, Wimbledon şi Jocurile Olimpice, a fost cea mai grea din cariera sa, informează Agerpres.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Orice este posibil la o astfel de accidentare. Eu nu am mai trecut prin aşa ceva, prin ruptură musculară. Medicii mi-au spus că sunt recuperată, eu mă simt recuperată, dar la un meci oficial e diferit. Aşa că o să văd când voi ajunge acolo (n.r. - Canada).

A fost cea mai grea perioadă din cariera mea pentru că a fost o accidentare destul de gravă, nu mă mai întâlnisem cu aşa ceva. Dar am luat pozitivul şi m-am bucurat că am stat acasă.

Sunt mult mai bine acum, m-am odihnit din punct de vedere mental. Dar şi fizic sunt bine, nu am avut dureri cât timp m-am antrenat. Acum sper să fiu aptă să şi joc turneele. Eu acolo îmi propun să fiu sănătoasă şi să joc cât mai multe meciuri se poate.

Îmi e dor de teren, îmi e dor de competiţie, ştiu că va fi foarte greu la început, dar nu îmi e teamă. O să merg cu încredere şi o să văd ce pot să fac. Timpul petrecut acasă a fost foarte frumos. Mereu e plăcut acasă şi greu de plecat. Dar sunt motivată pentru ceea ce urmează, sunt cu mintea acolo", a afirmat Halep, numărul 10 mondial, pe Aeroportul Henri Coandă.

Turneul de la Montreal, primul la care va participa Simona Halep după trei luni, este programat între 9 şi 15 august.

Întrebată dacă se gândeşte la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice (n.r. Paris 2024), Halep a răspuns: "Da, mă gândesc, dar nu mai vreau să-mi pun obiectiv pentru că niciodată nu se întâmplă când îţi doreşti foarte mult".

"Mi-aş fi dorit foarte mult să fiu portdrapelul României (n.r. - la JO de la Tokyo), ar fi fost o onoare, dar accidentarea nu m-a lăsat. Mi-a părut rău că a trebuit să mă retrag. Aşa cum m-am retras de la Roland Garros şi Wimbledon, aşa a trebuit să iau decizia grea de a mă retrage şi de la Jocuri. Îmi pare rău, sper să mai apuc să mai joc (n.r. - la JO de la Paris)", a adăugat Halep.

Halep a fost impresionată de evoluţia înotătorului David Popovici la Tokyo şi i-a felicitat pe medaliaţii României. "David este un băiat deosebit şi performanţele lui arată acest lucru. Îi doresc să fie motivat în continuare pentru că de abia acum începe greul. Să muncească la fel, cu tot sufletul, pentru că dacă îşi doreşte cu adevărat o să reuşească să fie sus de tot. Îi felicit pe toţi pentru că, aşa cum am mai spus, ca să ajungi la Jocurile Olimpice este o performanţă mare. Să iei şi medalii este o performanţă şi mai mare. Îi felicit şi le doresc poate să ne întâlnim în 2024", a menţionat Halep.

Pe 12 mai, Simona Halep (29 ani) a fost nevoită să abandoneze din cauza unei accidentări în turul al doilea la Roma, la scorul de 6-1, 3-3, 0-30 cu germanca Angelique Kerber, după 57 de minute de joc. Diagnosticată cu ruptură musculară la gambă, Halep nu a putut participa la turneele de Mare Şlem de la Roland Garros şi Wimbledon şi nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo.