A ratat participarea la Jocurile Olimpice, iar această întâmplare l-a dezamăgit. A trecut însă peste acest moment, iar acum se pregătește pentru turneele din sezonul de hard american. Horia Tecău a vorbit despre componenții BIG 3, Federer, Nadal și Djokovic impresionându-l fiecare dintr-un anumit punct de vedere.

Horia TecauFoto: Henk Koster | ABN AMRO World Tennis Tournament

Cum se văd Federer, Nadal și Djokovic prin ochii lui Horia Tecău

"Îi apreciez pe fiecare. I-am cunoscut pe toți. Îl apreciez pe Federer pentru caracterul lui, pentru felul lui de a fi, pentru imaginea lui, pentru eleganța și tenisul lui.

Este un tip foarte curios, foarte conștient de ce se întâmplă în lumea tenisului. O dată m-a surprins la un antrenament. M-a întrebat despre situația tenisului din România, dacă s-a rezolvat cu lipsa finanțării de la stat. Mă gândeam «De unde știe Federer ce se întâmplă la noi în Federație? Îl interesează pe el de Federație?» - Horia Tecău, despre Roger Federer, citat de gsp.ro.

"Pe Nadal îl apreciez pentru modestie, putere de muncă, ambiție și seriozitate. Are o modestie ieșită din comun. E genul care intră în vestiar și salută pe toată lumea.

La fel face și când se termină turneul, chiar dacă a câștigat sau a pierdut. Îi salută pe toți din vestiar, pe cei care fac curat, pe cei care strâng prosoapele.

Am zis «OK, o face o dată sau de două ori». Dar așa face mereu, face parte din educația lui. Dintre ei, e cel mai mai bun model pentru copii" - Horia Tecău, despre Rafael Nadal.

"Djokovic are calitățile lui. Determinare, ambiție și putere mentală fantastice. Are un curaj enorm. Îi place să facă de toate și e foarte talentat.

Nu cred că va fi afectat că nu a luat medalia la Jocurile Olimpice. E clar că e dezamăgit, dar, dacă aș paria că un jucător își revine după un așa moment, ar fi Djokovic. Da, e favorit la US Open" - Horia Tecău, despre Novak Djokovic.