În vârstă de doar 19 ani, Lorenzo Musetti s-a calificat în optimile de la Roland Garros. Italianul a trecut în cinci seturi de compatriotul său Marco Cecchinato și a reușit două lovituri foarte spectaculoase prin intermediul cărora a ridicat publicul în picioare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Venit lângă fileu după un serviciu pe sub mână al adversarului, Lorenzo a reacționat rapid la o lovitură pe contre-pied și a câștigat punctul cu o execuție pe la spate.

În setul al treilea, Musetti a fost lobat de Cecchinato, dar a reușit să răspundă tot cu un lob, cu spatele la teren, care a aterizat pe linie.

În optimi, Lorenzo Musetti (76 ATP) va avea parte de testul carierei: îl va întâlni pe liderul mondial Novak Djokovic.

Ce a spus Lonrezo Musetti

"Astăzi (n.r. sâmbătă) cred că am reușit cele mai bune lovituri din carieră. Cred că prima, în mod special, pentru că adversarul nu se aștepta. Cealaltă a venit după un lob, așa că singurul lucru pe care puteam să îl fac era să încerc să îl lobez și eu, și am reușit.

Cealaltă a fost puțin mai magică. Am râs în legătură cu ea, pentru că voiam să o fac, dar daca mai încerc de 10 ori, probabil nu îmi va mai ieși nici măcar o dată. A fost norocoasă și magică. Nu știu cum să o numesc, dar a fost amuzant" a spus Musetti.

Lorenzo Musetti, spectacol la Paris:

Rezumatul partidei dintre Musetti și Cecchinato: