Gabriela Ruse (174 WTA) a obținut, marți, calificarea în turul al doilea al calificărilor de la Roland Garros. Sportiva noastră a avut puterea să-și revină rapid după ce a pierdut setul al doilea cu 6-0 și să facă pasul spre următorul tur al competiției.

Gabriela RuseFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meciul cu Aubane Droguet (731 WTA) a fost unul ciudat: Gabi a câștigat primul set cu 6-2, dar mai apoi a avut o cădere inexplicabilă și a cedat manșa cu 6-0.

Trezită din letargie, Ruse a dat uitării setul al doilea și i-a întors "favorul" adversarei în decisiv: unul câștigat tot la zero.

După o oră și 37 de minute, Gabi Ruse a obținut victoria, scor 6-2, 0-6, 6-0.

De știut:

  • În meciul următor, Ruse se va duela cu Aleksandra Krunic (212 WTA).
  • Pentru parcursul de până acum, Gabriela Ruse va primi din partea organizatorilor un cec în valoare de €16.000 și 20 de puncte WTA.
  • Sunt calificate direct pe tabloul principal de la Roland Garros jucătoarele Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu, Ana Bogdan și Mihaela Buzărnescu.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).