​Novak Djokovic a avut parte de un duel foarte dificil, sâmbătă, în semifinalele turneului de la Roma. Liderul mondial a trecut în trei seturi de surprinzătorul Lorenzo Sonego și a obținut biletul pentru o finală de vis: îl va întâlni pe Rafael Nadal.

HotNews.roFoto: Hotnews

VIDEO Gladiatorii Nadal și Djokovic, duel în marea finală de la Roma - Unde poate fi văzut meciul, plus cele mai interesante statistici

După un prim set în care Nole s-a impus grație unui singur break, Sonego (33 ATP) a reușit să salveze două mingi de meci în momentul în care sârbul servea la scorul de 6-5 în setul secund. Italianul a revenit și în tiebreak de la 2-4 și a împins disputa în set decisiv.

Djokovic a salvat trei mingi de break consecutive în primul game și s-a impus după ce a câștigat de două ori la retur (6-3, (5)6-7, 6-2).

Meciul a durat două ore și 45 de minute.

Novak Djokovic și Rafael Nadal s-au întâlnit până acum de 56 de ori, sârbul conducând cu 29-27 în confruntările directe. Ultima oară, cei doi s-au întâlnit în finala de la Roland Garros (Rafa a obținut atunci titlul cu numărul 13 la Grand Slam-ul parizian, scor 6-0, 6-2, 7-5).

Rezumatele partidelor din semifinale: