​Jucătoarea Ashleigh Barty a declarat că a abandonat meciul de vineri de la Roma, disputat cu Cori Gauff, din precauţie, pentru a fi sigură că este aptă sută la sută la Roland Garros, al doilea Grand Slam al anului, informează News.ro.

Ashleigh BartyFoto: Gabriel BOUYS / AFP / Profimedia

"Evident că este greu să termin turneul aşa, este foarte dezamăgitor. Dar cel mai important lucru este să-mi ascult corpul şi să-i dau timp să se odihnească, să-şi revină şi să fiu sigură că peste două săptămâni voi fi sută la sută pentru Roland Garros.

E greu să mă decid să renunţ, asta urăsc cel mai mult, să nu pot termina un meci de tenis. Dar durerea devenea prea severă, aşa că era important să-mi ascult corpul, ştiind că există un turneu de Grand Slam în două săptămâni.

Este o problemă la braţ. Este o accidentare care exista deja, o problemă pe care o ştiam dinainte, cu care trebuie să mă descurc în cariera mea. Această accidentare a apărut când eram tânără, la 15 sau 16 ani. Şi revine din când în când. Este important să nu las accidentarea să ajungă într-un punct în care devine incontrolabilă, în care nu mă pot recupera.

Va dura puţin timp pentru a trece, asta înseamnă puţin timp fără rachetă, am încredere în echipa mea cu privire la modul de a gestiona acest lucru. Trebuie doar să iei decizia corectă astăzi, pentru a şti că totul va fi bine în două săptămâni. Condiţiile de astăzi (n.r. - ploaie), cu siguranţă nu au ajutat, mingile au fost grele", a declarat Barty, potrivit lefigaro.fr.

Ashleigh Barty, locul I WTA,a abandonat meciul de vineri, din sferturile de finală ale turnelui de la Roma, în momentul în care o conducea pe jucătoarea americană Cori Gauff, locul 35 WTA, scor 6-4, 2-1.

Campioana ediţiei 2019 a turneului de la Roland Garros a cerut asistenţă medicală, apoi şi-a salutat adversara şi a părăsit terenul. Barty s-a accidentat la braţul drept, potrivit WTA.

Ultimele campioane de la Roma:

2020 - Simona Halep

2019 - Karolina Pliskova

2018 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2017 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2016 - Serena Williams

2015 - Maria Sharapova etc.

Competiția italiană fondată în 1930 a fost câștigată în trei rânduri de un sportiv din România: Simona Halep (ediția din 2020) și Ilie Năstase (edițiile din 1970 și 1973).

Au mai disputat finale: Ilie Năstase (1974, învins de Bjorn Borg), Virginia Ruzici (1978, 1980, 1981) și Simona Halep (2017, 2018, învinsă în ambele cazuri de Elina Svitolina).

Internazionali BNL d'Italia are loc în perioada 10 mai - 16 mai. Face parte din categoria "WTA 1000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană este Simona Halep, ea trecând în finală de Karolina Pliskova (abandon la scorul de 6-0, 2-1). Jucătoarea noastră a mai ajuns de două ori până în finală: 2017 și 2018.