​Aryna Sabalenka și-a luat revanșa în fața australiencei Ashleigh Barty, s-a impus în trei seturi și a obținut primul ei titlu pe zgură: a câștigat turneul de categorie "WTA 1000" de la Madrid.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aryna Sabalenka vs Ashleigh Barty 6-0, 3-6, 6-4

Învinsă la Stuttgart cu doar două săptămâni în urmă, Sabalenka a început perfect meciul cu Barty. După doar 25 de minute, Aryna a câștigat primul set cu 6-0 (a avut o singură eroare neforțată).

Barty a și-a ridicat semnificativ nivelul jocului în setul secund și a făcut break încă din primul game. Chiar dacă jucătoarea din Belarus a recuperat în game-ul al patrulea, Ash s-a mai impus de două ori la retur (Aryna a făcut din ce în ce mai multe greșeli) și a împins disputa în decisiv (6-3).

Cele două jucătoare au servit perfect până la scorul de 4-4 (Aryna a salvat două mingi de break în game-ul al patrulea), iar prima care a "clipit" a fost Barty: Sabalenka a făcut break la 0 și a închis partida cu un game perfect la serviciu (6-4).

A fost al 10-lea titlu WTA cucerit în carieră de Aryna Sabalenka (al doilea al sezonului). Ea s-a mai impus la Wuhan, New Haven (2018), Zhuhai, Wuhan, Shenzhen (2019), Linz, Ostrava, Doha (2020) și Abu Dhabi (2021).

Victoria de la Madrid a ajutat-o pe Sabalenka să urce trei poziții în clasamentul WTA (până pe locul 4). Aceasta s-a apropiat la doar 325 puncte de Simona Halep (locul 3).

Ultimul punct al finalei:

Aryna Sabalenka și bucuria victoriei: