Cap de serie numărul doi și campioana en-titre la Australian Open, Naomi Osaka a părăsit turneul "WTA 1000" de la Madrid încă din turul al doilea. Nipona făcea parte din partea de tablou a Simonei Halep, pe jumătatea inferioară.

Naomi OsakaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aventura japonezei la turneul patronat de Ion Țiriac a fost stopată de Karolina Muchova (20 WTA), sportivă care s-a impus în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-1.

Un singur break a făcut diferența în primul set, unul adjudecat de sportiva din Cehia cu 6-4.

Naomi a făcut ajustările necesare: a servit mult mai bine, a stat cel puțin un pas mai în față la retur, iar agresivitatea niponei a dat roade: a câștigat setul al doilea (6-3) după ce a revenit de la 1-3.

Decisivul a curs însă după planul tactic al sportivei din Cehia: Naomi a fost ținută departe de zona de unde putea fi decisivă. Karolina a servit foarte precis, iar forehand-ul său a prins o zi fantastică (în special dreapta inversă - a găsit niște unghiuri incredibile).

Manșa s-a încheiat cu un categoric 6-1 în favoarea Karolinei Muchova, iar turneul de la Madrid a rămas fără a doua favorită de la Caja Magica. Meciul a durat o oră și 49 de minute.

Ultimul punct al partidei:

De știut:

  • Cele două se mai întâlniseră o singură dată în circuitul WTA: victorie pentru Osaka (6-7(5), 6-4, 6-2) pentru niponă. Duelul a avut loc la Cincinnati, în 2020.

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie - 8 mai. Face parte din categoria "WTA 1.000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană (n.r. din 2019) este Kiki Bertens, ea trecând în finală de Simona Halep (6-4, 6-4). Jucătoarea noastră a câștigat trofeul la Caja Magica în două rânduri: 2016 și 2017. Competiția este patronată de Ion Țiriac, iar în România întrecerea este LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.