Monica Niculescu a fost eliminată în primul tur al turneului de tenis WTA 1.000 de la Miami, românca abandonând în setul secund al meciului cu rusoaica Liudmila Samsonova (126 WTA), din motive medicale. În momentul în care a decis să abandoneze, Monica Niculescu conducea cu 1-0 la seturi.

Monica NiculescuFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Monica Niculescu (152 WTA) a câștigat primul set în mod categoric cu 6-2, după 40 de minute de joc (a făcut 3 break-uri).

În setul al doilea, Samsonova a câștigat primele trei game-uri, iar Niculescu a solicitat intervenția medicului. Monica nu a mai reușit să ducă partida la bun sfârșit abandonând după jucarea celui de-al patrulea game.

Cealaltă reprezentantă a României aflată în faza calificării pe tabloul principal este Mihaela Buzărnescu (137 WTA) care o întâlnește luni seara pe canadianca Leylah Fernandez (72 WTA).

De asemenea, pe tabloul principal al turneului participă direct Irina Begu (74 WTA), care o va întâlni în primul tur pe Anna Kalinskaya (115 WTA, Rusia), Sorana Cîrstea (66 WTA), care se confruntă cu Katrina Scott (443 WTA, SUA) și Simona Halep (3 WTA), care va evolua direct în turul doi, transmite Mediafax.