Va împlini 30 de ani spre finalul lunii septembrie a acestui an, iar la nivel înalt (în TOP 10 WTA) se află neîntrerupt de șapte ani. Simona Halep a discutat și despre momentul retragerii din sportul de performanță, sportiva trasând clar un obiectiv în acest sens.

Simona HalepFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-un interviu pentru emisiunea "Așii tenisului" de la Digisport, Simona a vorbit clar despre cât și-ar mai dori să joace tenis în circuitul WTA. Un lucru e clar, Halep vrea să prindă pe teren Olimpiada din 2024.

"Planul meu e să joc la Olimpiada din 2024. Eu sper să fiu fizic foarte bine și să am o șansă în plus să câștig pentru țară ceva", a spus Simona pentru sursa citată mai sus.

Jocurile Olimpice din 2024 (26 iulie - 11 August) vor avea loc la Paris, oraș unde Simona a cucerit primul titlu de Grand Slam din carieră (la Roland Garros, în 2018). La acel moment (pe durata JO 2024), Halep va fi la doar câteva săptâmâni distanță de a împlini 33 de ani.

Următorul turneu la care Simona va participa va fi cel de la Miami (WTA 1000). Competiția are loc în perioada 23 martie - 3 aprilie 2021.

Turneul de la Miami face parte din categoria WTA 1000 și va avea la start pe tabloul principal 128 de jucătoare. Ultima campioană este Ashleigh Barty (2019 - ediția din 2020 nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus), în timp ce Simona Halep a bifat prezența în semifinale.