Ana Bogdan (93 WTA) a avut doar anumite pasaje ale meciului în care a contat cu adevărat, sportiva noastră fiind dominată de Danielle Collins. Locul 46 în lume, americanca a făcut diferența grație agresivității, dar și inspirației. S-a încheiat 6-3, 6-1 pentru fosta semifinalistă din 2019 de la Melbourne, iar Ana părăsește primul Grand Slam al anului din runda inaugurală.

Ana BogdanFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Setul I

Ana a pornit lansat meciul cu Danielle: a câștigat contra serviciului și s-a distanțat la 2-0. A fost însă singurul pasaj al setului întâi în care sportiva noastră a avut prim-planul.

Americanca și-a reglat tirul, a produs multe lovituri câștigătoare și pas cu pas i-a sădit Anei neîncrederea în propriile arme.

Collins a alergat incredibil după fiecare minge, a returnat una în plus, iar punctele s-au tot adunat în dreptul ei de statistică. S-a încheiat 6-3 pentru fosta semifinalistă din 2019 de la Melbourne (Ana și-a mai cedat de două ori serviciul).

Setul II

Danielle a continuat să fie jucătoarea mai inspirată și mai precisă: serviciul a fost o armă foarte bună în momentele importante, iar agresivitatea a făcut diferența atunci când a fost nevoie.

Ana și-a mai cedat încă o dată serviciul, iar americanca nu a slăbit deloc ritmul. În aceste condiții, s-a ajuns la 4-1 pentru jucătoarea aflată pe locul 46 în lume.

Cu moralul tot mai în jos, Anei i-a fost tot mai greu să conteze cu adevărat în meci. De cealaltă parte, Danielle s-a agățat de fiecare șansă avută, iar loviturile decisive i-au ieșit atunci când parcă a avut mai multă nevoie.

După doar o oră și 5 minute, Danielle Collins s-a impus fără emoții, scor 6-3, 6-1.

De altfel, statistica partidei vorbește de la sine despre supramația americancei.

Collins vs Bogdan

Lovituri câștigătoare: 30-12

Erori neforțate: 15-18

Puncte câștigate la fileu: 6-3

Total puncte câștigate: 59-38.

De știut:

  • Pentru prezenţa la Australian Open, Ana Bogdan va primi 63.750 de euro şi 10 puncte WTA.