Artemon Apostu-Efremov, unul dintre antrenorii Simonei Halep, a declarat că singura diferenţă între condiţiile pe care le au jucătorii carantinaţi la Adelaide faţă de cei de la Melbourne este că primii pot fi însoţiţi de întreaga echipă la terenul de pregătire. La Melbourne, jucătorii pot fi însoţiţi doar de o persoană.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune unul dintre antrenorii Simonei despre carantina de la Adelaide:

"Avem condiţii foarte bune. Cei de aici, din Adelaide, şi-au dat silinţa foarte mult, sunt reguli foarte stricte de securitate. În principiu, ele seamănă cu ce e la Melbourne, avem patru ore şi jumătate în care putem să ieşim din cameră şi doar pentru a merge la teren.

Tenisul este aproximativ două ore. Singura diferenţă majoră, şi asta este dată de politica fiecărui stat în parte, este că aici avem voie să mergem toţi la teren. E permis accesul celor din grup.

În rest, suntem izolaţi, nu ne vedem cu nimeni alticineva din celelalte grupuri, avem trasee diferite, totul este practic separat. Fiind mai puţini (n.r. - jucători) aici decât la Melbourne, e mai puţin stres, iar cei de aici pot să gestioneze mai bine.

Dezavantajele sunt că nu ne putem antrena pe terenurile de la Australian Open şi nu o vom face pentru că, după ce Simona va juca acel demonstrativ, vom pleca a doua zi, sâmbătă, şi acolo nu se fac antrenamente sâmbătă, pentru că trebuie să reconfigureze totul pentru turneul care începe duminică.

Aici avem balcon, suntem într-un , comparativ cu Melbourne, unde sunt camere de hotel. Din punct de vedere al timpului de antrenament este la fel, şi aici şi la Melbourne. Nu ne-am antrenat mai mult de două ore.

E o atmosferă bună (n.r. - în echipă), au fost şapte zile pline, fără pauză, încercăm să profităm de fiecare moment pe care îl avem pentru a ne pregăti. Am avut un pic de noroc că vremea la început nu a fost atât de călduroasă şi am avut timp să ne acomodăm să jucăm afară.

În ultimele două zile a fost foarte cald şi e bine că avem şi această oazie, să întâlnim şi temperaturi înalte", a declarat Efremov-Apostu din Australia, la emisiunea Aşii Tenisului de la DigiSport.

Din cauza pandemiei de coronavirs, organizatorii au impus tuturor jucătorilor obligativitatea de a ajunge la Melbourne până la 17 ianuarie şi apoi efectuarea unei carantine de 14 zile, cu posibilitatea de a se antrena cinci ore pe zi, transmite News.ro.

Un grupă restrâns de jucători şi jucătoare, între care Halep, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka, Venus Williams şi Dominic Thiem, sunt în carantină la Adelaide, unde este programat, vineri, un turneu demonstrativ.

Unii jucători au acuzat faptul că sportivii carantinaţi la Adelaide au condiţii de pregătire mai bune şi mai multă libertate decât cei de la Melborune.

Halep este însoţită la Adelaide, în afara echipei ei, de Irina-Camelia Begu.

Australian Open, primul Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 8-21 februarie 2021.

Principalii favoriți la câștigarea turneului de la Melbourne sunt Novak Djokovic și Ashleigh Barty. Simona Halep este cap de serie numărul doi pe tabloul feminin de simplu.