Jucătorul algerian de tenis Aymen Ikhlef a fost sancţionat de Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) după o anchetă în care a fost găsit vinovat de multiple încălcări ale programului anticorupţie, fiind amendat cu 100.000 de dolari şi nu va mai putea juca în competiţii profesioniste, a anunţat TIU, citată de agenţia EFE.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Cazul disciplinar a fost examinat de către responsabilul de audieri anticorupţie Richard McLaren, care a constatat că Ikhlef a comis 10 infracţiuni la Programul de Tenis Anticorupţie.

Sancţiunea, în afara celei de natură financiară, presupune că începând cu 11 decembrie 2020, jucătorul nu va mai avea dreptul să dispute sau să asiste la orice eveniment de tenis autorizat sau sancţionat de organele competente ale tenisului.

Jucătorul algerian, aflat pe locul 1.739 în clasamentul ATP, a fost declarat vinovat de trucarea unor meciuri, precum şi de lipsa de cooperare cu TIU.

Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU), care din 2021 va deveni un organism independent, a fost creată la iniţiativa Consiliului de Grand Slam, a Federaţiei Internaţionale de Tenis, ATP şi WTA pentru a salva integritatea tenisului profesionist din întreaga lume, relatează Agerpres.