Serena Williams a avut parte de un debut dificil la această ediție a Roland Garros-ului. Chiar dacă pe hârtie numele de Kristie Ahn (102 WTA) nu spunea foarte multe, compatrioata Serenei i-a pus probleme (cel puțin în primul set) jucătoarei aflate în căutarea titlului de Grand Slam cu numărul 24.

HotNews.roFoto: Hotnews

Condusă cu break de două ori în primul set (o dată chiar la 5-4, când adversara a servit pentru câștigarea manșei), Serena și-a arătat experiența, a împins disputa în tiebreak și s-a impus la 2. Setul secund a fost unul fără istoric: Serena a făcut trei break-uri și a închis partida la serviciu (chiar cu un as, al 11-lea al său), la a cincea oportunitate ivită.

A fost 7-6(2), 6-0 pentru Serena Williams, după un meci care a durat o oră și 43 de minute.

Serena Williams și Kristie Ahn s-au întâlnit și în primul tur de la US Open, partidă în care Serena s-a impus cu 7-5, 6-3.

În turul următor, Serena o va întâlni pe Tsvetana Pironkova, jucătoare revenită în circuit la US Open, după o pauză de trei ani. Jucătoarea din Bulgaria (157 WTA) a fost învinsă la Grand Slam-ul american chiar de Serena, în sferturi, scor 4-6, 6-3, 6-2.

În primul tur de la Roland Garros, Pironkova a trecut de Andrea Petkovic, scor 6-3, 6-3.