​Jucătoarea canadiană de tenis Bianca Andreescu, locul 7 WTA, a anunţat, marţi, că nu va mai participa la niciun turneu în acest an.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am ajuns la decizia dificilă de a nu participa la turneele pe zgură de anul acesta şi nici la celelalte din acest sezon, pentru a mă concentra asupra sănătăţii mele şi antrenamentelor. Pe cât de greu a fost să ajung la această concluzie, pe atât de mult aştept cu nerăbdare în 2021, inclusiv Jocurile Olimpice; vreau să folosesc acest timp pentru a mă concentra asupra jocului meu, astfel încât să mă pot întoarce mai puternică şi mai bună ca niciodată", a scris ea, într-o postare pe Twitter.

Andreescu s-a accidentat la genunchiul stâng la Turneul Campioanelor din octombrie 2019 şi nu a mai evoluat de atunci, ratând atât Australian Open, cât şi US Open, la care era deţinătoarea trofeului.

După australianca Ashleigh Barty, locul I WTA, şi japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA, Bianca Andreescu este a treia jucătoare importantă care declină participarea la ultimul turneu de Grand Slam din acest an, Roland Garros, amânat patru luni din cauza pandemiei de coronavirus.