​Tenismenii care se opun premiilor egale în rândul jucătorilor şi jucătoarelor sunt "super slabi", consideră sportiva cehă Karolina Pliskova, potrivit theguardian.co.uk.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebată dacă o posibilă fuziune între cele două circuite, ATP şi WTA, ar trebui să aducă plata egală a jucătorilor şi jucătoarelor, Pliskova a declarat agenţiei PA:

"Nu cred asta şi nu sunt cea care doreşte acest lucru. Dar nu îmi plac bărbaţii care se plâng că vom primi aceiaşi bani. Cred că este super slab din partea lor că se plâng că avem aceiaşi bani ca ei. Singura dată când este adevărat e la Grand Slam-uri.

Am înţeles că joacă mai mult, dar sunt bărbaţi. Sunt mai puternici decât noi. Nu văd motivul pentru care ar trebui să ne comparăm. Nu îmi trebuie să am aceleaşi premii ca băieţii. Dar pentru a avea aceeaşi şansă de a juca pe terenul central sau de a avea aceeaşi şansă de a fi la televizor, asta ar trebui să fie posibilă cu aceste modificări".

Pliskova, care a ajuns în finala US Open în 2016 şi a ocupat locul I WTA, face parte din grupul din ce în ce mai mare de jucători din ambele circuite care ar susţine fuziunea ATP şi WTA.

"Cred că pentru circuitul feminin asta nu poate decât să ajute. Nu ştiu exact ce se discută, dar dacă ar exista vreo şansă să spun da, atunci aş spune da. Trebuie să fie pozitiv şi pentru ATP, aşa că trebuie găsit un echilibru, deci este un pas înainte pentru ambele circuite.

S-ar putea să dureze câţiva ani pentru a face asta. Va fi diferit, dar nu cred că pentru jucători s-ar schimba atât de mult. Ar fi un pas bun", a afirmat jucătoarea de pe locul 3 WTA.

Pliskova nu a mai evoluat după Qatar Open, din februarie, din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit tenisul.

Sportiva de 28 de ani este pregătită să revină pe teren la LiveScore Cup, un turneu fără spectatori care va avea loc săpâmâna viitoare, la Praga. La această competiţie vor mai participa sora geamănă a Karolinei, Kristyna, Marketa Vondrousova, Karolina Muchova, Ekaterina Alexandrova şi Barbora Strycova.

"Sunt încântată, a trecut mult timp, îmi lipsesc meciurile, am jucat cu băieţi şi antrenori, aşa că aştept cu nerăbdare să joc cu fete", a spus Karolina Pliskova, conform News.ro.