Tenismenii care se opun premiilor egale în rândul jucătorilor şi jucătoarelor sunt "super slabi", consideră sportiva cehă Karolina Pliskova, potrivit theguardian.co.uk.
Întrebată dacă o posibilă fuziune între cele două circuite, ATP şi WTA, ar trebui să aducă plata egală a jucătorilor şi jucătoarelor, Pliskova a declarat agenţiei PA:
"Nu cred asta şi nu sunt cea care doreşte acest lucru. Dar nu îmi plac bărbaţii care se plâng că vom primi aceiaşi bani. Cred că este super slab din partea lor că se plâng că avem aceiaşi bani ca ei. Singura dată când este adevărat e la Grand Slam-uri.
Am înţeles că joacă mai mult, dar sunt bărbaţi. Sunt mai puternici decât noi. Nu văd motivul pentru care ar trebui să ne comparăm. Nu îmi trebuie să am aceleaşi premii ca băieţii. Dar pentru a avea aceeaşi şansă de a juca pe terenul central sau de a avea aceeaşi şansă de a fi la televizor, asta ar trebui să fie posibilă cu aceste modificări".
Pliskova, care a ajuns în finala US Open în 2016 şi a ocupat locul I WTA, face parte din grupul din ce în ce mai mare de jucători din ambele circuite care ar susţine fuziunea ATP şi WTA.
"Cred că pentru circuitul feminin asta nu poate decât să ajute. Nu ştiu exact ce se discută, dar dacă ar exista vreo şansă să spun da, atunci aş spune da. Trebuie să fie pozitiv şi pentru ATP, aşa că trebuie găsit un echilibru, deci este un pas înainte pentru ambele circuite.
S-ar putea să dureze câţiva ani pentru a face asta. Va fi diferit, dar nu cred că pentru jucători s-ar schimba atât de mult. Ar fi un pas bun", a afirmat jucătoarea de pe locul 3 WTA.
Pliskova nu a mai evoluat după Qatar Open, din februarie, din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit tenisul.
Sportiva de 28 de ani este pregătită să revină pe teren la LiveScore Cup, un turneu fără spectatori care va avea loc săpâmâna viitoare, la Praga. La această competiţie vor mai participa sora geamănă a Karolinei, Kristyna, Marketa Vondrousova, Karolina Muchova, Ekaterina Alexandrova şi Barbora Strycova.
"Sunt încântată, a trecut mult timp, îmi lipsesc meciurile, am jucat cu băieţi şi antrenori, aşa că aştept cu nerăbdare să joc cu fete", a spus Karolina Pliskova, conform News.ro.
La fel e si in alte sporturi.
Inchiputi-va ce ar insemna in fotbal ca "starurile" din fotbalul feminin sa doreasca ca fotbalul feminin sa fie platit la fel de bine ca cel masculin, desi nimeni nu il urmareste.
Sau fetele din baschet sa doreasca aceeasi bani ca echipele de baieti din NBA.
------------------------
Am înţeles că joacă mai mult, dar sunt bărbaţi. Sunt mai puternici decât noi. Nu văd motivul pentru care ar trebui să ne comparăm.
------------------------
Daca nu ne comparam, nu putem fi egali, nu? LOGIC!
Ce-i drept, nici bărbații nu pot fi superiori femeilor dacă nu ne comparam. Deci, sa admitem ca suntem DIFERIȚI din anumite puncte de vedere.
Am stabilit ca bărbații sunt mai puternici, însa nici la șah femeile nu vor sa se compare cu bărbații(nici la darts, la snooker, sarituri cu skiurile etc), și acolo nu-i vorba de putere în sensul fizic al cuvântului.
1. Seturi jucate un meci feminin are in medie putin peste o ora de joc - timpul de joc se traduce prin publicitate la TV. Cata publicitate poti sa difuzezi in 1,5 ore? Clar mult mai putina decat intr-un meci masculin cu o medie de peste 2 ore.
2. Rating TV - nu e cazul sa vin cu cifre e clar pentru toata lumea
3. Vanzare bilete turnee / merchandise - meciurile feminine au cautare doar in fazele finale in rest dezinteres total. Marketingul la fel.
4. Spectaculozitate - asta are legatura cu punctele 2 si 3 dar si cu urmatorul punct- la fel, nu cred ca e cazul de detailez
5. Lipsa unor idoli precum Nadal, Djokovic si Federer sau Agassi, Sampras, etc...dar si lipsa unor inclestari majore precum Graf cu Seles, etc...
Daca s-ar egaliza premiile ar fi o totala nedreptate pentru jucatorii din ATP care ar trebui sa sustina din profitul lor jucatoarele WTA.