Pandemia de coronavirus nu doar că a întrerupt pe termen nelimitat turneele de tenis, dar i-a lăsat pe jucători și antrenori fără bani. După spusele lui Darren Cahill, 99% dintre antrenori nu au niciun venit în această perioadă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre viața de antrenor în pandemie

"Nu ai nicio garanție ca antrenor de tenis. În acest moment, 99% dintre antrenori nu sunt plătiți. La fel ca și jucătorii. Doar daca ești un jucător de top și ai contracte de publicitate primești bani în acest moment, în rest, nu.

Așa că, a fi antrenor în WTA și ATP e extrem de dificil în aceste momente, pentru că nu ești deloc protejat" - Darren Cahill, pentru Tennis Majors.

Din colaborarea cu Simona Halep, antrenorul australian câștigă undeva la un milion de euro pe sezon, la care se pot adăuga diferite bonusuri în funcție de performanțe.

Australianul nu câștigă nimic în acest moment nici din colaborarea cu ESPN, acolo unde este analist. Darren nu s-a arătat îngrijorat pentru propria persoană, ci pentru antrenorii care se află la început de drum sau pentru cei ai căror jucători / jucătoare se află mai slab clasați în ierarhia mondială.

WTA a anunțat că până la jumătatea lunii iulie nu se va juca nimic în circuit, însă sunt slabe șanse ca tenisul să revină până undeva în a doua parte a lunii august.