​Simona Halep, cap de serie numărul 2, a decis să se retragă din turneul de la Doha, potrivit WTA Insider. Aryna Sabalenka, adversara româncei din sferturile competiției de la Dubai, îi va lua locul în turul secund de la Qatar Open.

HotNews.roFoto: Hotnews

Update 22:00: "Este o decizie pe care am luat-o înainte de acest meci. Am început acest turneu (n.r. Dubai) puțin accidentată la picior, dar m-am forțat și mi-am spus că fiecare meci este important. Nu m-am gândit la altceva decât la victorie. Acum sunt fericită că s-a terminat cu bine acest turneu, dar acum spun . O să iau o pauză la Doha!", a declarat Simona Halep, după ce a câștigat turneul de la Dubai.

În turul doi, Aryna Sabalenka se va duela cu învingătoarea meciului Anett Kontaveit (Estonia, 24 WTA) vs Anastasija Sevastova (Letonia, 41 WTA).

În 2019, Simona Halep a ajuns până în finala turneului de la Doha, unde a fost învinsă de belgianca Elise Mertens, scor 6-3, 4-6, 3-6.

În urma retragerii Simonei Halep, Sorana Cîrstea (70 WTA, beneficiară de wild card) rămâne singura româncă prezentă pe tabloul principal. În primul tur, sportiva din Târgoviște se va întâlni cu Elena Rybakina (Kazakhstan, 19 WTA, favorită 14), adversara Simonei din finala competiției de la Dubai.