​Simona Halep a susținut, alături de foste glorii, o conferință de presă la Palatul Parlamentului în care le-a cerut politicienilor mai mulți bani pentru sportul românesc. "Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generație", a spus, printre altele, campioana en-titre de la Wimbledon.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a spus Halep

"Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generație, care are nevoie de o mare infrastructură. La noi în țară nu prea există așa ceva. Avem nevoie de o sală, unde să se joace meciurile pentru România, pentru echipa de Fed Cup. Sunt mulți copii care au nevoie de susținere. Vorbesc din punctul meu de vedere, sportul nostru e un sport scump și nu poate fi susținut așa mult de familii.

Chiar fac apel pentru această cauză, să se facă o infrastructură, să se facă un sistem și federația noastră nu este normal să nu fie în rând cu celelalte. Tenisul românesc a avut multe rezultate în ultimii ani și mai ales în trecut.

Am avut numărul 1 mondial la băieți, am avut la fete. Fiind în cauză vreau să specific, pentru că este chiar păcat de talentul nostru românesc să nu se facă nimic și să nu progresăm. Tot ce îmi doresc este să se construiască săli și să se facă ceva pentru noile generații. Este mare nevoie", a declarat Simona Halep, citată de Digisport.

Camelia Potec: Noi nu aparținem de nicio culoare politică

"Noi nu aparţinem de nicio culoare politică, apelul nostru este pentru toate culorile politice, apelul nostru este pentru toţi cei care ne conduc acum şi care ne vor conduce şi în viitor. Este important ca sportul să devină prioritate naţională. Am vorbit fiecare despre infrastructură, fără infrastructură este greu să convingem părinţii, copiii să vină la sport, să vină la mişcare.

Vorbim de fiecare dată de beneficiile sportului. Românii înţeleg, părinţii sunt dispuşi să-şi aducă copiii la sport, dar nu au unde. Cred că aceasta este o problemă foarte, foarte mare.

Este vorba şi despre bugetul sportului. De fiecare dată noi am fost la 0,00 şi ceva la sută din PIB. Cred că sportul ca să devină prioritate naţională trebuie să fie şi finanţat, trebuie ca cel puţin 1 la sută din PIB să vină către sport. Cu 0,024 la sută este imposibil să facem şi performanţă şi să aducem şi copiii la sport şi să facem şi infrastructură. Este destul de uşor să luăm exemplele din Europa şi să le adaptăm la sistemul românesc. Dar cred că depinde foarte mult de voinţă şi de ambiţie", a afirmat Potec" - Camelia Potec, fostă înotătoare, citată de news.ro.

Pe lângă Simona, la conferință au mai participat Nadia Comăneci, Camelia Potec și Gabriela Szabo.