​Jucătorul chilian de tenis Nicolas Jarry (locul 78 ATP) a fost suspendat provizoriu după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat cu ocazia participării cu echipa ţării sale la Cupa Davis, în noiembrie anul trecut, la Madrid, scrie EFE, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jarry a ieşit pozitiv la Ligandrol şi Stanozolol, două substanţe interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Federaţia internaţională de tenis (ITF) a anunţat marţi suspendarea jucătorului.

''Acesta este unul dintre cele mai grele momente cu care m-am confruntat până acum. Nivelurile acestor substanţe depistate sunt atât de scăzute încât nu puteau să mă ajute în vreun fel la creşterea performanţei. Vreau să precizez că nu am luat niciodată vreo substanţă interzisă şi sunt total împotriva dopajului. În zilele următoare voi încerca să aflu de unde au provenit aceste substanţe pentru a putea clarifica total situaţia'', a spus Jarry pe reţelele de socializare.

Tenismanul a menţionat că a luat suplimente alimentare fabricate în Brazilia, la recomandarea medicului.

Jarry (24 ani) a dat proba de urină pe 19 noiembrie, în timpul disputării Cupei Davis cu echipa sa naţională. Pe 4 ianuarie, el a fost acuzat că a încălcat regulile antidoping, iar în data de 14 ianuarie a fost suspendat provizoriu.

''Vreau, pe lângă a-mi demonstra nevinovăţia, să folosesc ceea ce mi se întâmplă ca exemplu pentru toţi sportivii tineri, pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple niciodată'', a adăugat jucătorul.

Jarry, care în vara anului trecut era pe locul 38 mondial, a participat la ATP Cup, pierzând toate partidele disputate. El se pregătea să participe la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Nicolas Jarry a câştigat un singur turneu ATP, anul trecut la Bastad (Suedia).