Bulgaria lui Grigor Dimitrov înlocuieşte Elveţia în Grupa C a noii competiţii de tenis pe echipe ATP Cup, grupă din care mai fac parte Marea Britanie a lui Andy Murray, Belgia lui David Goffin şi Moldova lui Radu Albot, transmite News.ro.

ATP CupFoto: atpworldtour.com

Elveţia nu va mai participa la ATP Cup după ce numărul 1 din acestă ţară, Roger Federer s-a retras din cauza unor probleme familiale.

Alături de Dimitrov, locul 20 ATP, în echipa bulgară va mai fi Dimitar Kuzmanov, locul 417 ATP.

După exprirarea ultimului termen de calificare, la 13 noiembrie, au mai obţinut dreptul de a juca la ATP Cup echipele din Bulgaria, Chile, Polonia, Uruguay, Republica Moldova şi Norvegia.

La "clona" Cupei Davis vor participa 24 de echipe, de până la cinci jucători, împărţite în şase grupe de câte patru formaţii. Primele clasate în fiecare grupă şi cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor disputa faza finală, la Sydney. Întâlnirile din prima fază au loc la Brisbane, Sydney şi Perth.

La fiecare întâlnire se vor disputa două partide de simplu şi una de dublu.

Echipele calificate sunt stabilite pe baza locului în ierarhia ATP de simplu pe care îl ocupă cel mai bine clasat jucător din fiecare ţară, cu condiţia ca acesta să confirme participarea. La primul termen limită, 13 septembrie (pe baza clasamentului din 9 septembrie), au fost stabilite primele 18 echipe, încâpând cu Serbia, Spania, Elveţia şi terminând cu Marea Britanie, plus Australia, ţara gazdă.

Ultimele cinci echipe calificate au fost stabilite la 13 noiembrie, pe baza clasamentului ATP din 11 noiembrie.