Marius Copil (92 ATP) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului din Antwerp (Belgia), joi, în ziua în care a împlinit 29 de ani, prilej pentru organizatorii întrecerii de a-l sărbătări pe tenismenul român, transmite Mediafax.

Marius Copil, sarbatorit la AntwerpFoto: Facebook - Marius Copil

Arădeanul l-a învins pe argentinianul Diego Schwartzman, al treilea favorit al întrecerii, clasat pe locul 15 mondial, scor 6-4, 5-7, 7-6 (7), iar la finalul jocului a avut parte de o surpriză.

Organizatorii turneului belgian i-au adus un tort lui Copil și i-au transmis un mesaj prin intermediul contului de Twitter: "Sărbătoritul se califică în sferturile de finală! De ziua sa, Marius Copil obține cea mai importantă victorie din 2019, după 6-4, 5-7, 7-6 contra numărul 15 mondial, Schwartzman. La mulți ani, Marius!"

De asemenea, Copil a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după triumful de joi: "Mi-ați urat să-mi fac un cadou frumos de ziua mea și așa am făcut. Victorie împotriva lui Schwartzman la European Open. Vă mulțumesc pentru toate mesajele frumoase".

În sferturile de finală ale turneului din Antwerp, Marius Copil se va duela cu britanicul Andy Murray, fost lider mondial, în prezent clasat pe locul 243.

Performanţa lui Marius Copil, accederea în sferturile de finală ale turneului ATP 250 Antwerp, este cea mai bună obţinută în acest an.