După un prim set de dat uitării, scor 1-6 (glezna stângă a părut să o supere în continuare), Simona Halep (4 WTA) părea să își revină și să treacă la cârma partidei cu Madison Keys (18 WTA), câștigând cu 6-3 manșa secundă. Românca a fost condusă cu 0-3 în decisiv, însă a luptat, a rezistat în fața a cinci mingi de 0-4, a fructificat a cincea minge de break din game-ul următor și a salvat o minge de meci la 4-5, înainte de a rata patru ocazii de a trimite setul al treilea în tiebreak. Americanca s-a impus cu 7-5 și s-a calificat în sferturile de finală de la Cincinnati, unde se va duela cu compatrioata sa Venus Williams. Pentru Simona Halep urmează US Open, Grand Slam pe care speră să îl câștige pentru prima oară (după două eliminări în primul tur în 2017 și 2018).

HotNews.roFoto: Hotnews

De știut:

  • Pentru prezența în optimi, Simona va primi 30.330 de dolari şi 105 puncte WTA.
  • Simona Halep a jucat trei finale la Cincinnati: în 2015, 2017 şi 2018 - toate pierdute. Anul trecut, ea a fost întrecută în ultimul act de olandeza Kiki Bertens, scor 2-6, 7-6 (6), 6-2.

  • Aceasta este prima victorie pentru Madison Keys în fața unei jucătoare de Top 5 după exact un an. În 2018, aceasta o învingea pe Angelique Kerber (de asemenea deținătoare a Wimbledon-ului la acel moment) tot în optimile de la Cincinnati.
  • După turneul de la Cincinnati, Halep poate fi întrecută în clasamentul WTA de ucrainenaca Elina Svitolina.

Statistica partidei Halep vs Keys:

Puncte câștigate cu primul serviciu: 57% - 61%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 44% - 45%

Puncte de break câștigate: 4/15 - 6/13

Total puncte câștigate: 102 - 111

Durată meci: 2h 2 min

Simona Halep vs Madison Keys, întâlniri directe (5-2):

2019, Cincinnati (hard): 6-1, 3-6, 7-5 pentru Keys

2016, WTA Finals/Singapore (hard): 6-2, 6-4 pentru Halep

2016, Wuhan (hard): 6-4, 6-2 pentru Halep

2016, Montreal (hard): 7-6(2), 6-3 pentru Halep

2016, Wimbledon (iarbă): (5)6-7, 6-4, 6-3 pentru Halep

2014, Roma (zgură): 5-7, 6-0, 6-1 pentru Halep

2014, Sydney (hard): 6-1, 6-4 pentru Keys

Ultimul punct al meciului dintre Halep și Keys:

Desfășurarea livetext a partidei dintre Halep și Keys:

Setul III

5-7 Keys trimite prea jos dintr-o poziție bună. Lovituri cu mult kick ale Simonei, Keys atacă, dar ratează. Încă un schimb lung câștigat de Simona. Un retur puternic, Simona dă în fileu. Madison atacă pe serviciul secund, capătă un avantaj și câștigă punctul. Incredibil, Simona pierde și a treia minge de tiebreak după un serviciu secund moale. Retur prea lung al americancei. Lovitură ratată a Simonei... Keys prinde colțul terenului și obține a doua minge de meci cu un voleu în cross. Lovitură scurtă a Simonei și Keys profită închizând partida cu o nouă lovitură câștigătoare.

5-6 Retur foarte bun, adânc, al Simonei. Keys urcă la fileu și închide cu o lovitură în cross. Madison accelerează și închide punctul cu o scurtă la care Simona nu a mai alergat. Minge prea lungă a americancei (30-30). Lovitură în diagonală câștigătoare pentru Madison. Una prea lungă acum, game-ul se prelungește. Al zecelea as pentru Keys... Încă un serviciu bun și Simona va servi din nou pentru a rămâne în meci.

5-5 Simona începe bine (retur lung), trebuie să reziste în acest game. Halep stă în spatele linie de fund, Keys pune presiune și românca ratează. Serviciu bun, retur afară. Madison pune o scurtă foarte bună, Simona nu ajunge la timp (30-30). Simona controlează punctul și îl câștigă cu un stop de lângă fileu. Retur lung, Simona e surprinsă și dă în banda fileului. Simona ratează atacul, Keys obține o minge de meci după un forehand. Simona o salvează sau mai bine zic Keys o ratează. Simona răspunde bine unui retur excelent. Simona e din nou împinsă în spatele liniei de fund și ratează o lovitură cu ambele mâini (40-40). As la exterior! Challenge-ul lui Keys este inutil. Simona își face serviciul!

4-5 Returul părea să fie bun, dar a ieșit afară. Simona pune o scurtă previzibilă, încearcă să își paseze adversara, dar aceasta se face mare de sub fileu și închide cu un smash de ultim moment, spectaculos. Keys lovește la limită și cere challenge, dar mingea a fost în culoarul de dublu (30-30). Retur prea scurt, Keys închide cu un forehand în cross. Încă o lovitură câștigătoare a americancei, Simona va servi pentru a rămâne în meci.

4-4 Keys începe bine game-ul, returnează câștigător (15-15). Americanca vine la fileu și lovește în contre-pied. Simona rezistă bine atacurilor și greșeală adversarei vine. Keys e supărată după ce trimite din nou în fileu din poziție bună. Serviciu secund bun, Simona se ține bine.

Todero îi oferă din nou sfaturi lui Madison.

3-4 Keys alternează momentele bune cu cele nereușite (15-15). Retur în fileu al Simonei. Până și serviciul secund funcționează pentru americancă (40-15). Simona returnează cu reverul și forțează o eroare a adversarei. Retur prea lung, americanca oprește seria bună a româncei.

3-3 Retur în fileu. Minunat! Simona controlează punctul și o pasează pe Keys. Serviciu secund destul de moale, dar Keys nu mai e în mână. Game alb pentru Halep. Simona e "back in business"!

2-3 Fileul este a doua oară consecutiv de partea româncei. Keys pare să-și fi pierdut concentrarea, face o eroare neforțată. Încă una, dintr-o poziție câștigătoare (aflată lângă fileu, cu Simona în spatele terenului). Trei mingi de rebreak. Prima este salvată cu un serviciu bun. A doua la fel. Un serviciu cu mult kick, Simona returnează cu o minge la fel de sărită, dar Keys are răspuns și Halep ajunge prea târziu. Madison ratează incredibil, cu tot terenul în față, și mai oferă o minge de break. Simona o irosește și pe aceasta, pare nervoasă. As pentru Madison... O lovitură scăpată în afara terenului de americancă, game-ul se prelungește din nou. Keys vine lângă fileu și lovește cu sete, Simona nu poate rezista. Forehand perfect în lung de linie pentru Simona! Returul româncei aterizează puțin în afara terenului, challenge-ul ei este inutil. Acest game pare să nu se mai termine, a cincea egalitate. Keys atacă în cross și ratează. Dublă greșeală și Simona recuperează break-ul!

1-3 Retur incredibil al americancei. Madison câștigă și punctele lungi în aceste momente ale partidei, în care Simona nu se regăsește. Halep lovește slab de pe loc, trei mingi consecutive de break. Scurtă, lob și din nou scurtă - cheia succesului în acest punct pentru româncă. Madison alunecă și ratează lovitura (30-40). Serviciu în corp, Simona salvează toate punctele de break. Retur foarte bun. Urmat de unul prea lung. Încă unul. Keys prinde linia cu o scurtă de senzație. Lovituri puternice ale americancei, Simona nu rezistă - a cincea minge de break. Lovitura Simonei prinde linia și o incomodează pe Madison (40-40). Keys ajunge la timp, trimite înapoi, dar mingea se oprește în banda fileului, cu noroc pentru Halep. Retur prea lung și Simona își face serviciul.

0-3 As pentru Keys. O să fie dificil pentru româncă să recupereze break-ul. Cu retururi ca acesta se poate! Dar, din nou, un as al americancei. Retur lung, în corpul adversarei care urcase în teren. Al treilea as din game... Simona ratează lovitura în lung de linie și se află într-o poziție dificilă.

0-2 După un prim punct câștigat, Simona face o dublă greșeală. Urmată de un as! Keys preia controlul după un serviciu secund moale, dar tot ea trimite prea lung cu reverul în lung de linie. Forehand care aterizează pe linia de fund al americancei. Madison o pasează pe Simona, mingea a atins și banda fileului (40-40). Minge prea lungă a lui Halep, avantaj pentru Madison. Dublă greșeală și break pentru americancă...

0-1 Simona își aduce adversara la fileu cu un retur interesant și o pasează. Nivelul Simonei este din ce în ce mai ridicat, aceasta controlează punctele și așteaptă greșeala adversarei. As pentru Madison. Încă unul (ambele la mediană, 30-30). Serviciu secund bun, Simona returnează afară. Keys rezistă după un început dificil de game, ajutată și de serviciu, și începe bine decisivul.

Keys a făcut nu mai puțin de 25 de erori neforțate în setul secund (8 pentru Simona, în continuare puține lovituri câștigătoare - 3).

Setul II

6-3 Serviciu bun, retur afară. Încă un serviciu reușit. Minge prea lungă a americancei, trei mingi de set. Retur afară, game alb pentru Simona. Avem decisiv.

5-3 Keys ajunge la o scurtă a Simonei, dar trimite prea puternic (lucru confirmat în urma unui challenge). Atacuri năprasnice ale americancei. Simona pare că se împiedică și pierde punctul. Românca pune mai multă presiune, Keys lovește prea lung (30-30). Dublă greșeală, moment foarte important (dacă face break, Simona servește pentru câștigarea setului). Retur afară... Daniel Dobre e gânditor în tribune. Încă un challenge ratat de americancă, de această dată a fost mai aproape. Americanca mai că ar fi cerut din nou challenge, dar renunță la idee. Simona controlează punctul după un retur bun, dar îl pierde cu o lovitură în fileu. Încă o minge de break, după ce Madison a clipit prima în schimb. Simona atacă din nou pe serviciul secund și face un break important.

4-3 Ce rever reușește Keys... Americanca pune din ce în ce mai multă presiune, Simona clachează (0-30). Serviciu-vole câștigător pentru Halep. Un retur excelent și două mingi de rebreak pentru Madison. Serviciu moale și retur câștigător... Americanca a recuperat break-ul.

4-2 Un retur prea lung. Dar Simona revine rapid la punctul următor. Simona cere un challenge, dar nu are dreptate (la serviciul secund al adversarei). Simona urmărește foarte bine mingea după o lovitură înaltă a lui Madison și închide punctul cu un voleu în cross. Mingea Simonei se oprește în fileu (30-30). As la mediană pentru Keys. Simona sare în exterior la retur și lasă terenul liber, pradă ușoară pentru Madison.

Madison discută cu antrenorul său, în încercarea de a reveni în setul secund. Aceasta se teme că se grăbește prea mult în timpul punctelor, însă Juan Todero îi spune că poate să facă oricând vrea break.

4-1 Încă o dublă. Nici Keys nu mai e la nivelul din primul set (15-15). Dar are momente în care sclipește, cu retururi fulgerătoare și lovitură la care nimeni nu se așteaptă. Americanca încearcă să închidă punctul în cross, dar lovește prea puternic (30-30). Un serviciu foarte bun, spre exterior. Simona își confirmă avantajul de această dată.

3-1 Din tribune se aude "Hai, Simo!". Un retur cu mult kick, Keys dă în fileu. Simona forțează, aleargă mai bine, lovește mai puternic și o obligă pe adversară să mai rateze un backhand. Americanca este mai agresivă și obține acest punct (15-30). Madison servește bine la exterior, dar Simona pune mingea în teren și Keys ratează o lovitură ușoară. Madison se apără bine cu o minge lungă, o surprinde pe Simona și salvează prima minge de break. Retur prea lung al Simonei (40-40). Un răspuns mai bun acum, încă o minge de break. Dar din nou un retur neglijent... Simona se uită după Daniel Dobre. O lovitură nepregătită se oprește în fileu... Game-ul continuă. Simona sprintează, ajunge la minge și mai obține o minge de break, a patra din acest game. O scurtă incredibilă a americancei. Retur lung, poate a cincea oară e cu noroc. Simona returnează bine și închide game-ul cu un forehand perfect în lung de linie.

2-1 Simona își pierde concentrarea pentru un moment și trimite prea lung. Simona își forțează adversara să mai lovească o dată și aceasta ratează trimițând în fileu. Un retur fulgerător al americancei, Simona a rămas nemișcată. Și o lovitură prea lungă a româncei îi acordă două mingi de rebreak lui Madison. Prima este salvată cu un serviciu spre corp. Dublă greșeală...

2-0 Retur ratat al Simonei. Încă un schimb prelungit care îi revine jucătoarei noastre. Să sperăm că o să vină și declicul. Dublă greșeală a lui Keys. Minge prea lungă a americancei, două mingi de break pentru Simona. Keys o salvează pe prima cu o lovitură de forehand în lung de linie. Dar ratează cu reverul la punctul următor și Simona se distanțează în setul secund.

1-0 Simona începe setul secund cu o dublă greșeală. Un atac mai bun de forehand, Keys nu poate amortiza și trimite afară. A doua dublă greșeală. Halep câștigă schimbul în cross (Keys a lovit în fileu). Serviciu bun, retur în fileu. Keys deschide terenul și egalează la 40. Când punctele se prelungesc, Simona are mai multe șanse. Simona câștigă primul game după ceva timp cu un as.

O singură lovitură câștigătoare din partea Simonei în primul set șși 11 erori neforțate.

Setul I

1-6 Simona pare puțin pierdută în aceste momente, încearcă să găsească soluții pentru jocul americancei, dar aceasta lovește foarte precis. Un punct câștigat de româncă. Simona aleargă, dar Keys a găsit din nou unghiul potrivit. Minge prea lungă a lui Madison (30-30). Simona urcă, atacă neconvingător și pierde punctul după o lovitură trimisă prea în lateral. Minge

de set. Simona încearcă un passing, dar Keys e pe fază și închide prima manșă, după doar 23 de minute, cu un stop de lângă fileu.

1-5 Simona este mai agresiv, Keys ratează o lovitură cu ambele mâini. Forehand în fileu al româncei. Retur pe linie al americancei, care joacă extraordinar în acest început de meci. Unghiuri incredibile găsite de Madison, Simona nu are răspuns (15-40). Simona atacă, dar ia fileul

la țintă și americanca are două break-uri în față și va servi pentru câștigarea setului.

1-4 Retur mult prea lung al Simonei, care își schimbă racheta. Al doilea as pentru Madison. Lovitură excelentă în cross din partea americancei. Serviciu secund cu mult kick, Simona ratează returul și pierde game-ul la 0.

1-3 Prim punct al game-ului câștigat de Simona cu serviciul secund. Keys o aleargă pe Simona pe linia de fund și românca trimite în fileu. Ramă a Simonei, două mingi de break pentru americancă. Keys o fructifică pe prima, după încă un punct controlat de la început.

1-2 O lovitură prea puternică a Simonei, care se duce afară. Încă una. Simona returnează bine în cross, Keys răspunde cu o lovitură prea lungă. Ce unghi găsește americanca... Simona ajunge, dar nu mai poate arunca înapoi mingea în terenul adversarei. Lung de linie ratat al româncei.

1-1 Simona alternează loviturile lungi cu cele scurte și o incomodează pe adversară. Simona începe bine game-ul (30-0). Dar de această dată este surprinsă de un retur lung și ratează ținta. Keys atacă, Halep returnează prea lung (30-30). Un serviciu secund bun, americanca returnează în fileu. Serviciu spre exterior urmat de un rever în terenul liber, game pentru Simona.

Început echilibrat de meci, în care Simona a ținut aproape, dar nu a obținut mingi de break.

0-1 Începe partida. Keys pleacă agresivă spre fileu și o intimidează pe Simona, care trimite afară. Madison lovește prea lung cu backhand-ul (15-15). Simona aleargă bine, punctul se prelungește și Keys dă în fileu. Lovitura Simonei se oprește în banda fileului (30-30). Rever în lung de linie câștigător al americancei. Game-ul se prelungește după o ratare a lui Madison (40-40). Primul as al partidei vine la exterior. Halep trimite foarte lung și Keys nu mai poate răspunde. Madison urcă din nou, Simona încearcă să o paseze, dar mingea se oprește în fileu. Keys încearcă să închidă game-ul o lovitură în cross, dar lovește prea puternic. Madison prinde colțul terenului cu forehand-ul și Simona dă afară. Minge prea lungă a Simonei, game pentru Keys.

28 de grade Celsius în acest moment la Cincinnati, Ohio.

Keys câștigă tragerea la sorți și alege să servească prima.

Madison intră prima pe teren, urmată de Simona.

Cele două jucătoare așteaptă să intre pe teren. Simona zâmbește și face câteva mișcări de încălzire.

Turneul de la Cincinnati (Premier 5) se dispută în perioada 12-18 august, pe hard. Are premii totale în valoare de $2,944,486, la start pe tabloul principal se află 64 de jucătoare, iar directorul competiției este Andre Silva. Ultima campioană este Kiki Bertens, cea care a trecut în finală de Simona Halep. Primele patru favorite sunt Naomi Osaka, Ashleigh Barty, Karolina Pliskova și Simona Halep.