Simona Halep (3 WTA) a plecat, miercuri, la Madrid, acolo unde va participa la prima competiție pe zgură din acest sezon. Turneul de categorie "Premier Mandatory" din capitala Spaniei se va disputa în perioada 4-11 mai. Halep a declarat că se simte pregătită pentru sezonul de zgură, cea mai bună parte a anului pentru ea. "La Madrid mă simt ca acasă, îmi e foarte bine acolo", a spus numărul 3 WTA.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Mă simt bine, m-am antrenat foarte bine după Fed Cup. Cred că sunt pregătită pentru sezonul de zgură. E cea mai bună parte a anului pentru mine, sper să fie și anul ăsta la fel. De sărbători, am stat cu familia, mi-am încărcat bateriile.

La Madrid mă simt ca acasă, îmi e foarte bine acolo. Abia aștept să merg și la Roland Garros! Terenul de la Madrid e foarte bun, mă avantajează, o să vină mulți prieteni să mă susțină. Sper și la Roma să joc finala, dacă se poate. E un sezon greu, nu vreau să spun nimic dinainte", a spus Simona Halep, înainte de plecarea spre Madrid, potrivit Digi Sport.

Simona Halep ar fi trebuit să înceapă sezonul de zgură la turneul de la Stuttgart, însă a declarat forfait, fiind accidentată și obosită după confruntarea cu Franța din semifinalele FedCup.

Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid de două ori, în 2016 și 2017. La ediția de anul trecut, românca a fost eliminată în sferturi de Karolina Pliskova, scor 4-6, 3-6.

Pe tabloul principal al competiției de la Madrid se va afla și Mihaela Buzărnescu.

Turneul de la Madrid face parte din categoria Premier Mandatory, se dispută în perioada 4-11 mai (pe zgură) și are premii totale în valoare de $7,021,128. Campioana en-titre este Petra Kvitova.

Ce urmează pentru Halep în sezonul de zgură

Halep va participa la următoarele turnee în sezonul de zgură: "Madrid (4-11 mai, de categorie ”Premier Mandatory”, s-a oprit în sferturi în 2018), Roma (13-19 mai, de categorie ”Premier Mandatory”, a disputat finala) și Roland Garros (26 mai - 9 iunie, Grand Slam, este campioana en-titre).