Parcursul Irinei Begu (71 WTA) la turneul de la Hua Hin (Thailanda) s-a oprit în optimi, jucătoarea noastră fiind învinsă de chinezoaica Saisai Zheng (42 WTA), cap de serie numărul 4, scor 6-2, 6-4. Românca a condus cu 4-2 în setul al doilea, însă Zheng a revenit și a câștigat patru game-uri consecutive, punând capăt partidei după o oră și 32 de minute.

Irina Camelia BeguFoto: ausopen.com

Pentru prezența în optimi, Begu va primi un cec de 3.400 dolari şi 30 de puncte WTA.

Zheng conduce acum cu 2-0 în meciurile directe cu Begu. Chinezoaica s-a mai impus în 2013, în primul tur de la Ningbo (China), scor 6-4, 6-1.

În sferturi, Saisai Zheng o va înfrunta pe învingătoarea dintre Ajla Tomljanovic (Australia, 49 WTA), cap de serie 6, și Kateryna Kozlova (Ucraina, 95 WTA).

România mai are o singură reprezentantă pe tabloul de simplu de la Hua Hin, Monica Niculescu (100 WTA) urmând să joace în optimi contra polonezei Magda Linette (98 WTA).

Se mai dispută în optimi:

Garbine Muguruza - Mona Barthel

Shuai Peng - Dayana Yastremska

Monica Niculescu - Magda Linette

Yafan Wang - Shuai Zhang

Ajla Tomljanovic - Kateryna Kozlova

Yingying Duan - Viktorija Golubic

Tamara Zidansek - Jennifer Brady

Tot miercuri, Irina Begu va evolua în sfeturile probei de dublu, alături de Monica Niculescu. Perechea română va înfrunta echipa Kurumi Nara (Japonia)/Saisai Zheng (China).

Competiția de la Hua Hin (Thailanda) se desfășoară pe hard, în perioada 28 ianuarie - 3 februarie. Turneul este de categorie International și are premii totale de 250.000 de dolari. Campioana ediției de anul trecut este Timea Babos (Ungaria).