Roger Federer (3 ATP) și Stefanos Tsitsipas (15 ATP) au oferit poate cel mai frumos meci de până acum la actuala ediție a turneului Australian Open. Grecul în vârstă de 20 de ani a reușit marea surpriză și l-a eliminat din competiție pe deținătorul trofeului de la Melbourne, după o victorie în patru seturi, scor 6-7 (13), 7-6 (3), 7-5, 7-6 (5). Partida epică de pe Rod Laver Arena s-a încheiat după trei ore și 45 de minute de joc.

Roger Federer (2)Foto: ausopen.com

În sferturi,Tsitsipas va da peste spaniolul Roberto Bautista Agut (24 ATP), care l-a învins pe croatul Marin Cilic (7 ATP), cap de serie numărul 6 și finalist la ediția de anul trecut de la Australian Open, scor 6-7 (6), 6-3, 6-2, 4-6, 6-4.

Atât Tsitsipas, cât și Bautista Agut se vor afla pentru prima dată în sferturile unui turneu de Grand Slam.

Ce a spus Stefanos Tsitsipas la finalul meciului:

"Nu există mod de a descrie. Nu, nu pot să descriu. Am crezut că pot câștiga. De la început e foarte important să îți menții această mentalitate când ești pe teren, să crezi în tine, în abilitățile tale de jucător. Roger este o legendă a sportului nostru, am atât de mult respect pentru el. A arătat un tenis atât de bun de-a lungul anilor. Îl idolatrizez de când aveam șase ani și a fost un vis devenit realitate pentru mine, chiar doar să îl întâlnesc pe teren, iar să câștig la final...nu pot să descriu experiență", a declarat Tsitsipas, la finalul meciului.

"Este foarte important, cum am mai spus și înainte, să ai o mentalitate puternică, să nu te gândești prea mult la ce va urma, să rămâi în moment. Să pui primul serviciul în teren. Am reușit să fac acest lucru, nu mi-am pierdut răbdarea. Am arătat spirit de luptă, determinare și cei din tribună m-au sprijinit", a răspuns Tsitsipas când a fost întrebat cum a reușit să salveze toate cele 12 mingi de break ale lui Federer.

Roger Federer: "Sunt dezamăgit. Simt că ar fi trebuit să câștig setul al doilea"

"Am pierdut în fața unui adversar mai bun. Am încercat să stau calm, nu a fost ușor. Îi dau tot creditul. Condițiile s-au schimbat de asemenea de-a lungul meciului. Când am început erau într-un fel, altele când am intrat în noapte. Au fost mai lente condițiile de anul acesta decât cele de anul trecut, nu ne-au permis prea multă variație, să fiu sincer. Dar el a făcut o treaba bună cu demi-voleurile sale. Poate că nu a părut, dar sunt dezamăgit. Simt că ar fi trebuit să câștig setul al doilea. Nu știu cum ar fi trebuit să o fac, dar ar fi trebuit să o fac. M-a costat acest lucru în această seară", a declarat Roger Federer, la conferința de presă.

Vezi mai jos tie-break-ul setului al patrulea al partidei Federer vs Tsitsipas:

Rezumatul meciului de pe Rod Laver Arena:

Statistica partidei Tsitsipas vs Federer:

Ași: 20-12

Duble greșeli: 1-0

Lovituri câștigătoare: 62-61

Erori neforțate: 36-55

Puncte câștigate cu primul serviciu: 78% (87/112) - 79% (83/105)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 64% (49/76) - 61% (31/51)

Puncte de break salvate: 100% (12/12) - 67% (2/3)

Puncte de break câștigate: 33% (1/3) - 0% (0/12)

Total puncte câștigate: 52% (178/344) - 48% (166/344)

Durata partidei: 3h 45min.