Fiind obișnuită cu plecările la mare distanță de casă, Mihaela Buzărnescu, locul 24 WTA, a făcut, într-un interviu, o comparație între țara noastră și cele din Occident, spunând că România i se pare "o țară tristă".

HotNews.roFoto: Hotnews

"România mi se pare o ţară puţin cam tristă. Lumea e tristă. Nu este ca în alte părţi. De exemplu, în Olanda sau în Franţa am văzut oameni de vârsta a treia foarte relaxaţi, îşi programează vacanţe, tot felul de vizite şi au timp mereu să cineze, să facă anumite excursii, vizionări la teatru. La noi nu e aşa. Toată lumea se plânge, lumea nu are timp decât să meargă la muncă şi apoi să îşi facă griji pentru mâncare, pentru tot felul de probleme. Mi se pare că populaţia e foarte îngrijorată la noi şi o ţine în acelaşi fel, mereu. România mi se pare, totuşi, destul de dezvoltată faţă de cum era în trecut. Libertatea aceasta pe care o avem e însă cu dus-întors, pentru că sunt şi multe probleme pe care înainte nu le aveam. Şi, este foarte greu cu traficul!", a declarat Mihaela Buzărnescu, conform Mediafax.

Mihaela a terminat anul 2018 pe poziția a 24-a în clasamentul WTA, după o ascensiune surprinzătoare la 30 de ani, vârstă la care majoritatea jucătoarelor se gândesc la retragere. Buzărnescu a jucat nu mai puțin de 118 meciuri în total (simplu și dublu), chiar dacă a ratat o bună parte din sezon în urma accidentării din meciul cu Elina Svitolina (8 august, turul al doilea al turneului Rogers Cup). Tot în 2018, Mihaela a reușit și cea mai bună clasare din carieră (locul 20, chiar înaintea Rogers Cup), după cea câștigat primul titlu WTA, la San Jose.

Mihaela Buzărnescu va debuta în 2019 la turneul de la Hobart, în perioada 5-12 ianuarie. Anul trecut, Miki a ajuns în finală, însă a fost învinsă de Elise Mertens în trei seturi.