Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, eliminată, joi, de la Turneul Campioanelor, a anunţat că suferă de poliartrită reumatoidă, relatează ziarul L'Equipe, citat de News.ro.

Caroline WozniackiFoto: wimbledon.com

Ea s precizat că a fost diagnosticată cu poliartrită reumatoidă înainte de US Open. Ea a povestit că a început să se simtă obosită după turneul de la Wimbledon şi că într-o dimineaţă când s-a trezit nu putea să ridice braţul deasupra capului.

„La început a fost un şoc. Ai impresia că eşti cea mai în formă sportivă din lume şi brusc trebuie să trăieşti cu aşa ceva. Însă trebuie să rămân pozitivă. În unele zile, te trezeşti şi nu poţi să te ridici din pat, însă în altele trăieşti şi te simţi bine”, a spus Wozniacki.

Caroline Wozniacki a menţionat că urmează un tratament şi că este convinsă că boala nu îi va afecta cariera. De când a fost diagnosticată, ea a câştigat un turneu (Beijing).

Poliartrita reumatoidă este o boală inflamatorie cronică, ce poate afecta chiar mai mult decât articulațiile. La anumite persoane, poliartrita reumatoidă poate afecta ochii, pielea, plămânii sau vasele de sânge. Poliartrita reumatoidă este cea mai frecventă afecțiune reumatică de tip inflamator, estimându-se că afectează aproximativ 1 % din populație, în decursul vieții. Este o boală autoimună, în care sistemul imunitar "atacă" în mod eronat structuri proprii ale organismului (de exemplu articulațiile). Spre deosebire de boala artrozică, în care modificările survin prin suprasolicitarea articulației, în cazul artritei reumatoide modificările apar prin inflamație primară, pe articulații anterior normale, cu dezvoltarea exagerată a membranei sinoviale, ce erodează și distruge articulația. (Sursa: Centrul Medical "Dr. Victor Babes")