Turneul Premier 5 de la Wuhan a rămas fără nicio jucătoare din TOP 10 WTA, ultima reprezentantă - Caroline Wozniacki (2 WTA) - fiind eliminată în optimi de Monica Puig (51 WTA). A fost un meci cu nenumărate răsturnări de situație, încheiat după două ore și 25 de minute, scor 7-6(10), 7-5 pentru sportiva din Puerto Rico.

Caroline WozniackiFoto: wtatennis.com

Aici poți vedea mingea de meci fructificată de Monica Puig:

Setul I

Debutul de meci a fost unul în antiteză pentru cele două sportive: Caroline a returnat aproape orice, fără erori, în timp ce Monica a ratat din toate părțile terenului. În aceste condiții, daneza a schimbat tabela până la 3-0 în favoarea ei (și 40-0, cu trei șanse de dublu break).

Puig a început să mai oprească din cu erori neforțate, a cadrat loviturile, iar acest lucru s-a simțit atunci când a venit vorba de scorul disputei. Monica a "legat" trei game-uri și a reușit să echilibreze meciul (3-3).

Jucătoarea din Puerto Rico a părut renăscută, iar mingile trimise de ea au început să își găsească ținta, cu toate că Wozniacki a făcut eforturi disperate în defensivă. De la 0-3 si 0-40, Puig a ajuns să conducă cu 4-3, plus serviciul.

Este momentul în care Wozniacki se trezește și oprește seria adversarei: după ce a făcut rebreak-ul, daneza și-a câștigat cu autoritate serviciul (la zero), ajungând să conducă cu 5-4.

Din situația de a servi pentru a rămâne în set, Puig ajunge să servească pentru a câștiga o manșă cu atât de multe răsturnări de scor. De la minge de set (40-30), Monica comite trei erori neforțate, iar deznodământul avea să se mute în tiebreak.

Dramatismul nu ne-a părăsit nici în acest moment al partidei. Să o luăm pe rând: Puig conduce cu 6-3, irosește însă cele trei mingi de set. Vine apoi rândul danezei să aibă șansele ei de a se impune, însă la 10-9 face o dublă greșeală. Maratonul avea să se încheie la 12-10, Puig fiind cea care a câștigat un set care a durat nu mai puțin de o oră și 18 minute (!). A fost 57-54 la numărul total de puncte câștigate în favoarea jucătoarei din Puerto Rico.

Setul II

Ușor eliberată din punct de vedere mental după ce a câștigat un set maraton, Monica Puig a început din nou să greșească nepermis, iar Wozniacki a știut să profite (3-1). Nu a fost însă avantajul decisiv, Puig având puterea să revină încă o dată (3-3).

După ce a ratat o șansă importantă (a avut 30-0 contra serviciului) și s-a văzut condusă cu 4-3, Wozniacki a cerut ajutorul tatălui său într-un .

La 5-4 și 30-30, Wozniacki a ratat incredibil un smash și a oferit prima minge de meci adversarei, un adevărat cadou. Daneza a avut însă tărie mentală și a reușit să revină în game în special datorită primului serviciul și al forehand-ului. A urmat însă o nouă eroare mare, iar Puig avea să aibă a doua minge de meci. Nu a fost cu noroc nici de această dată, Caroline reușind cumva să se activeze în momentele importante. Și mai mult de atât, Monica a irosit cu nonșalanță și a treia minge de meci (o dreaptă inside-in nu a găsit ținta).

Alte trei mingi de meci (în total șase până în acel moment) au "răsărit" pentru Monica la 6-5 (0-40). Wozniacki a funcționat din nou perfect în momentele de criză și a reușit să le anuleze și pe acestea (!).

A șaptea oară a fost însă prea mult chiar și pentru Caroline, daneza cedând în cele din urmă: 7-6(10), 7-5. Monica Puig a câștigat un meci maraton de două ore și 25 de minute. Jucătoarea din Puerto Rico a obținut calificarea în sferturile turneului de la Wuhan și a egalat scorul întâlnirilor directe, 3-3.

Programul optimilor:

Angelique Kerber (3) - Ashleigh Barty (16) 5-7, 1-6

Petra Kvitova (5) - Anastasia Pavlyuchenkova 6-3, 3-6, 3-6

Qiang Wang - Daria Gavrilova 7-5, 6-2

Aryna Sabalenka - Sofia Kenin 6-3, 6-3

Daria Kasatkina (13) - Dominika Cibulkova 6-3, 7-6(3)

Caroline Wozniacki (2) - Monica Puig 6-7(10), 5-7

Anett Kontaveit - Shuai Zhang 6-4, 4-6, 6-1

Garbine Muguruza (14) - Katerina Siniakova

Sferturi:

Dominika Cibulkova - Aryna Sabalenka

Ashleigh Barty - Anastasia Pavlyuchenkova

Anett Kontaveit - Garbine Muguruza / Katerina Siniakova

Qiang Wang - Monica Puig.

"Dongfeng Motor Wuhan Open" face parte din categoria "Premier 5", se desfășoară pe hard, iar la start pe tabloul principal s-au aflat 64 de sportive (premii totale în valoare $2,746,000).La ediția de anul trecut, Simona Halep a fost învinsă în turul al doilea de Daria Kasatkina (6-2, 6-1). Sportiva noastră are 60 de puncte WTA de apărat.

Ultima câștigătoare este Caroline Garcia. În România, competiția este în direct pe Digisport, LiveText și Livescore pe HotNews.ro.