Jucătorii de tenis Stan Wawrinka, Victoria Azarenka şi Svetlana Kuznetsova au primit wildcard-uri pentru turneul US Open, programat în perioada 27 august - 9 septembrie, informează Reuters, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostă numărul 1 mondial, Victoria Azarenka (Belarus), care a ajuns de două ori în finala turneului american de Grand Slam (2012 și 2013), se află în prezent pe 87 în clasamentul WTA, poziţie care nu îi permitea să intre direct pe tabloul principal la actuala ediţie.

Din acelaşi motiv a primit un wildcard şi rusoaica Svetlana Kuznetsova, cea care a câştigat primul din cele două trofee de Grand Slam ale sale la US Open la doar 19 ani. Victorioasă în turneul de la Washington, Kuznetsova ocupă locul 88 în clasamentul WTA.

Câştigător a trei turnee de Grand Slam, elveţianul Stan Wawrinka (33 de ani) nu şi-a putut apăra trofeul la Flushing Meadows în 2017 din cauza unei accidentări la genunchi. El a revenit pe teren în luna ianuarie, însă rezultatele sale nu au fost cele aşteptate, fiind eliminat în turul doi la Wimbledon. El ocupă în prezent doar poziţia 151 în clasamentul ATP.