Simona Halep, locul I WTA, este acceptata direct in turul al doilea la turneul de categorie Premier Mandatory de la Miami, faza in care va evolua cu Veronica Cepede Royg din Paraguay, locul 78 WTA sau cu o jucatoare din calificari.

Simona HalepFoto: bnpparibasopen.com

Daca se va califica, Halep ar putea juca impotriva polonezei Agnieszka Radwanska, locul 32 WTA si cap de sere numarul 30, in mansa a treia. In optimi, adversara romancei ar putea fi letona Anastasija Sevastova, locul 17 WTA si cap de serie numarul 20, sau americanca Madison Keys, locul 15 WTA si cap de serie numarul 14.

In sferturi, sportiva ceha Karolina Pliskova, locul 6 WTA si cap de serie numarul 5, este jucatoarea cel mai bine clasata care poate iesi in calea liderului WTA, iar in semifinale Halep ar putea da piept cu spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA si cap de serie numarul 3, ori cu sportiva franceza Caroline Garcia, locul 7 WTA si cap de serie numarul 7, ori cu germana Angelique Kerber, locul 10 WTA si cap de serie numarul 10.

Halep a jucat anul trecut in sferturi la Miami, cand a fost eliminata de brtianica Johanna Konta, cu 3-6, 7-6 (7), 6-2. Cea mai buna performanta inregistrata in Florida de liderul WTA a fost in 2015, cand a ajuns in semifinale, faza in care a fost invinsa de americanca Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 7-5.

Celelalte romance au urmatoarele adversare la Miami Open:

Sorana Cirstea, locul 33 WTA, este a 32-a favorita, ultima, si va sta in primul tur, iar in mansa a doua va evolua cu o jucatoare din calificari sau cu Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 61 WTA.

Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, va intalni o jucatoare din calificari, iar Mihalea Buzarnescu, locul 39 WTA, va juca impotriva sportivei belgiene Kirsten Flipkens, locul 71 WTA, in prima mansa.

Un duel interesant din turul I este cel dintre castigatoarea de la Indian Wells, japoneza Naomi Osaka, si fostul numat 1 mondial Serena Williams. Aceste jucatoare sunt pe partea de tablou a favoritei numarul 2, daneza Caroline Wozniacki.

Romania mai este reprezentata la Miami Open de Monica Niculescu, locul 70 WTA, care va juca in calificari. Niculescu este principala favorita in preliminarii si va evolua in primul tur impotriva germanei Antonia Lottner, locul 150 WTA.

Partidele de pe tabloul principal feminin vor incepe marti, la Crandon Park.