Sportivii romani Cristian Pletea si Adina Diaconu si-au asigurat o medalie in proba de dublu mixt, vineri, la Campionatele Mondiale de tenis de masa pentru juniori de la Riva del Garda (Italia), dupa o victorie remarcabila in sferturi in fata chinezilor Xu Haidong/Tianyi Qian, cu scorul de 4-2 (8-11, 11-8, 14-12, 3-11, 11-8), relateaza Agerpres.

Aceasta este a treia medalie pentru România la Mondiale, după cele două de bronz din întrecerile pe echipe.

''Nu-mi mai amintesc nimic; cred că lucrul cel mai important a fost câștigarea setului al treilea. Era 1-1 și a fost un set vital. Nu am avut mereu cea mai bună tactică, a trebuit să ținem mingea pe masă, dar să fim agresivi. Am fost optimistă înainte de meci și am crezut în victorie'', a declarat Adina Diaconu, citată de site-ul Federației Internaționale de Tenis de Masă.

''I-am spus Adinei înainte de meci că putem câștiga, să nu se streseze; dacă jucătorii chinezi se desprind și au un avantaj mare ei sunt de neoprit, însă nu sunt diferiți de noi; dacă stai aproape și fac greșeli, devin nervoși. A fost vital să jucăm cu mult spin și să punem mereu mingea pe masă, să îi ținem sub presiune; a fost important să jucăm la un nivel înalt. Suntem o pereche bună, pentru că jucăm împreună de opt ani'', a delcarat, la rândul său, Cristian Pletea.

La simplu, toți cei șapte români au trecut cu bine de primul tur, în timp ce la dublu au rămas în cursă doar Adina Diaconu/Andreea Dragoman, care va juca în sferturile de finală.