Argentinianul Juan Martin Del Potro (63 ATP) a castigat duminica primul sau titlu dupa aproape trei ani, invingandu-l cu 7-5, 6-1 pe americanul Jack Sock (23 ATP) in finala turneului ATP de la Stockholm, dotat cu premii totale de 566.525 euro, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida a durat o ora si 17 minute.

A fost a doua intalnire dintre cei doi jucatori. Jack Sock s-a impus in primul meci, anul acesta, la Madrid.

Cel care a fost N.4 mondial in 2010, in varsta acum de 28 de ani, nu mai castigase niciun turneu de la cel de la Sydney din ianuarie 2014. El a jucat foarte putin in 2014 si 2015, din cauza unor accidentari la incheieturile mainilor.

Revenit in circuit la inceputul sezonului, cand era mai jos de locul 1.000 mondial, argentinianul s-a apropiat treptat de nivelul care i-a permis sa triumfe la US Open in 2009. El a revenit in centrul atentiei la Jocurile Olimpice de la Rio, unde a obtinut medalia de argint, dupa ce i-a eliminat pe Novak Djokovic si Rafael Nadal.

Del Potro a reusit apoi performanta sa-l invinga pe Andy Murray in Scotia in semifinalele Cupei Davis, contribuind la succesul Argentinei. El va incerca sa castige Salatiera de Argint in noiembrie, in Croatia.

Ajuns acum la 19 trofee in cariera sa, Del Potro a spus: "Nu-mi pasa cu adevarat de clasament. Vreau pur si simplu sa progresez. Stiu ca atunci cand sunt la capacitate maxima pot fi periculos".