BRD Tennis Insider s-a reluat pentru a treia oara; ca de obicei la turneele de tenis de la Bucuresti, treizecizero.ro s-a intors pentru o noua runda de discutii si interviuri, in direct de la Arene. Cea care a deschis seria interviurilor a fost Alexandra Dulgheru, iar in studio a fost prezenta si Alina Tecsor-Cercel, cea care este invitata permanenta la aceasta serie de emisiuni. Alexandra a anuntat ca urmeaza sa se opereze, pentru a incerca sa rezolve astfel problemele la genunchi care au afectat-o in acest sezon.

Alexandra Dulgheru la BRD Tennis InsiderFoto: treizecizero.ro

Anul trecut, la turneul de la Bucuresti, m-am retras pentru ca aveam o problema mare la genunchi care nu aparuse atunci, aparuse la Roma. Apoi am mai stat un pic, am incercat sa nu fortez, am jucat pe iarba doar un turneu inainte de Wimbledon, jucasem un turneu in Franta pe care-l castigasem si acolo a inceput. Am terminat ultimele doua meciuri intr-un picior. Nu puteam sa nu joc la mine acasa, mi-era draga ideea.

Am avut o jumatate de an foarte buna si cealalta jumatate n-a fost gestionata bine, pentru ca nu mergeam pregatita. Am pierdut, e ca yin si yang. Se legasera lucrurile dupa mult timp, in prima jumatate si am zis sa fortez un pic, ce se poate intampla? (...)

Mi-am dat seama, pentru linistea mea mentala, ca am facut ce depindea de mine.

Dupa perioada grea care urmeaza, prin care am mai trecut o data, nu o sa fie usor. Conteaza mult si anturajul. Daca esti inconjurat de persoane pozitive care au incredere in tine, mai ales in zilele in care crezi ca nu mai are niciun rost sa continui si vrei sa opresti totul, conteaza foarte mult sprijinul persoanelor din jur. Alina a fost mereu acel stalp din echipa mea. Mereu m-a intrebat cum sunt si a avut grija sa revin. Conteaza foarte mult.

Familie, prieteni, dar si fanii sunt foarte importanti. Cum am ocazia, intru in contact cu ei. Si pe retelele de socializare, dar si la turnee, direct. Dupa prima operatie, cand mai aveam momente de singuratate sau melancolie si intram pe site, vedeam incurajarile sau am fost la radio si intrau in direct, spuneau cuvinte frumoase. De fiecare data mi-au inseninat ziua. Singura sa trec prin momentele astea, cu siguranta ar fi greu, de aceea voi incerca sa ma-nconjor de persoane care ma pot ajuta sa trec peste aceasta perioada.

Eu o sa incerc sa fac toata recuperarea acasa, daca se poate, pentru ca aici e casa mea, am toti prietenii, familia in primul rand, poate spre final de recuperare sa ma indrept din nou spre Spania. Vreau sa fiu aproape de cei dragi. Daca ma duc in Spania de la inceput, o sa-mi fie greu pentru ca sunt singura. Echipa spaniola e foarte ok, dar am eu nevoie de locul in care sunt obisnuita cel mai mult.

Eu sunt o fire pozitiva de obicei, de-asta si zambesc, pentru ca sunt atat de relaxata. In mintea mea stiu ca trebuie sa ma duc sa ma operez, dar nici eu nu cred. Maine (n.a. marti) ma operez la Bologna, joi sunt acasa. Nici eu nu realizez.

Citeste mai mult si comenteaza pe treizecizero.ro