Americanca Serena Williams, locul 1 WTA, spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA, poloneza Agnieszka Radwanska, locul 5 WTA, si italianca Flavia Pennetta, locul 8 WTA, au fost selectate de Asociatia Jucatoarelor Profesioniste de Tenis pentru sondajul in urma caruia va fi desemnata jucatoarea anului, informeaza Mediafax.

Serena Williams si Garbine MuguruzaFoto: wimbledon.com

Fanii pot vota pana la 6 decembrie pe site-ul oficial al WTA, iar jucatoarea anului va fi anuntata in 8 decembrie.

Serena Williams a castigat trei titluri de Grand Slam in 2015, iar la al patrulea, US Open, a fost eliminata in semifinale. De asemenea, ea s-a impus la Miami si la Cincinnati, obtinand 53 de victorii si fiind invinsa numai de trei ori.

Garbine Muguruza a castigat anul acesta turneul de la Beijing si a fost finalista la Wimbledon si la Wuhan (41 de victorii si 19 infrangeri).

Agnieszka Radwanska s-a impus la Turneul Campioanelor de la Singapore, la Tokyo si la Tianjin, fiind invinsa in ultimul act la Eastbourne (51-25), iar Flavia Pennetta a castigat US Open (28-19).

Cu trei titluri in 2015, Shenzhen, Dubai si Indian Wells si cu alte doua finale, Toronto si Cincinnati, Simona Halep, locul 2 mondial, a inregistrat 49 de victorii si 17 meciuri pierdute, dar WTA nu a selectat-o pentru acest sondaj.

Intre 2012 si 2014, Serena Williams a fost desemnata de fani jucatoarea anului.