Pas cu pas, Rafael Nadal incepe sa aduca aminte de jucatorul care nu facea cadouri adversarilor, ibericul dominand de-o maniera categorica partida cu Andy Murray (cap de serie numarul doi) de la Turneul Campionilor. In urma victoriei in doua seturi (6-4, 6-1), Rafa a obtinut calificarea in semifinalele competitiei care se disputa la Londra, in "O2".

HotNews.roFoto: Hotnews

Impotriva lui Andy, Rafa a continuat sa arate ca se simte din ce in ce mai bine pe teren si ca increderea a inceput sa ii revina. Unul din jucatorii cu rezultate bune in acest an, Andy Murray a fost depasit categoric la aproape toate capitolele de Rafa.

Dupa un inceput ezitant de meci (si-a pierdut serviciul in primul game al disputei din "O2"), Nadal a facut pasul inainte, incercand sa fie cel care conduce in permanenta punctele. Ibericul a fost aproape sa faca break-ul in doua randuri (a condus cu 40-15), dar Andy s-a salvat in ultimul moment in special datorita serviciului. Inevitabilul s-a produs la 5-4, atunci cand Nadal a reusit un break alb (6-4).

Publicul din "O2" se astepta sa vada un altfel de Andy in cel de-al doilea set, insa asteptarea a fost in zadar. Pe teren a fost numai Nadal, ibericul reusind un set doi numai bun pentru moralul sau scazut din acest an. Rafa a facut break dupa break si s-a impus cu un 6-1 care nu lasa loc de interpretari. Meciul a durat o ora si 31 de minute.

Rafa nu a comis nicio dubla greseala, iar serviciul l-a ajutat atunci cand a trebuit. Nadal a avut miercuri o deplasare pe teren care ne-a adus aminte de Rafael cel din sezoanele trecute, in plus actuala varianta a lui Nadal fiind una upgradata: ibericul vine din ce in ce mai des la fileu, acolo unde castiga majoritatea punctelor. Forehand-ul a invartit suficient mingea incat sa-l scoata pe Andy din zona de confort, iar backhand-ul a parut ceva mai solid decat de obicei (cu toate ca in primele game-uri ale partidei, Rafa a comis majoritatea erorilor cu reverul).

In urma acestei victorii, Nadal conduce cu 16-6 in meciurile directe cu Murray.

Alaturi de Nadal, din Grupa "Ilie Nastase" mai fac parte Stan Wawrinka, Andy Murray si David Ferrer. Primii doi clasati se califica in semifinalele competitiei.

Statistica partidei Nadal vs Murray:

Durata: 1h 31 min

Asi: 1-2

Duble greseli: 0-4

Puncte castigate cu primul serviciu: 67%-64%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 62%-34%

Lovituri castigatoare: 12-15

Erori nefortate: 12-29

Puncte castigate la fileu: 11/13 - 9/14

Puncte de break castigate: 4/9 - 1/1.